Ny satsning på tv-hockey

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

Formatet bygger på produktionsbolaget Dobbs koncept för ”Fotbollsmorgon”, men är nu skräddarsytt för alla hockeyintresserade. C More, rättighetsägare och SHL-organisation meddelar att programmet kommer att visas på ordinarie plattformar samt gratis på Youtube och Twitch som är en streamingtjänst. Varje program kommer också att finnas tillgängligt som  podcast. 

Programledare är Niclas Norlindh och SDHL-spelaren Johanna Lagus. ”Hockeymorgon” kommer att ha tonvikt på nyheter från de senaste matcherna samt ha aktuella gäster på plats i studion.

-Vi har goda erfarenheter från ”Fotbollsmorgon” med över 300 000 tittare. Idrottssupporters är morgonpigga och ett hockeyslutspel är en angelägenhet för en stor del av Sverige, konstaterar Michael Fahlstedt, vd på Dobb TV.

Lika entusiastisk är Jenny Silverstrand, SHL:s vd.

-Superroligt att kunna erbjuda ishockey till frukosten. Vi får nu chansen att visa upp vår verksamhet på en helt ny tid. Det är till fördel för SHL-organisationen, lagen, ja ishockey i stort, framhåller Jenny Silverstrand.

Efter tisdagens åttondels finaler spelar kvartsfinalerna enligt följande:

Torsdag 16 mars: Växjö-Luleå och Skellefteå-Rögle.

Fredag 17 mars: Färjestad-Frölunda och Örebro-Timrå. 

Bäst av sju matcher gäller, eventuell sjunde match spelas onsdag 29 mars.

Hockeyallsvenskans kvartsfinaler spelas enligt följande:

Fredag 17 mars: Modo-AIK och Björklöven Västerås.

Lördag 18 mars: Djurgården-Karlskoga och Mora-Södertälje.

Bäst av sju matcher gäller, eventuell sjunde match spelas torsdag 30 mars.

Finalspelet i SDHL, Luleå-Brynäs, inleds fredagen den 17 mars. Första finalen spelas i Gävle, bäst av fem gäller, eventuell femte i Luleå lördagen den 25 mars.

Ovanstående är vad som står på menyn i kommande  ”Hockeymorgon”, samt givetvis SHL-kvalet mellan Brynäs och Malmö som pågår samtidigt.

 Efter tisdagen Malmö-seger i Gävle, 5-2, har Malmö ledningen 1-0 i matchserien, bäst av  sju. Här är 48 miljoner i potten, det är vad SHL-lagen kan bokföra i TV-ersättning för säsongen 2023-2024.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Sveriges OS-ansökan för vinterspelen 2030 sköts i sank på onsdagen då IOK:s Future Host Comission meddelade att det är Frankrike för 2030, och USA 2034 som gäller efter Milano/Cortina 2026.SOK:s ansträngningar har varit förgäves och presentationen för två veckor sedan var endast ett spel för galleriet.  Det mycket sannolika är att avsaknaden av statliga garantier inte kunde accepteras av IOK-kommissionen.

Idrottens Affärer har vid flera tillfällen efterlyst besked från regeringskansliet i frågan om statliga garantier.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen