Ny satsning på tv-hockey

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

Formatet bygger på produktionsbolaget Dobbs koncept för ”Fotbollsmorgon”, men är nu skräddarsytt för alla hockeyintresserade. C More, rättighetsägare och SHL-organisation meddelar att programmet kommer att visas på ordinarie plattformar samt gratis på Youtube och Twitch som är en streamingtjänst. Varje program kommer också att finnas tillgängligt som  podcast. 

Programledare är Niclas Norlindh och SDHL-spelaren Johanna Lagus. ”Hockeymorgon” kommer att ha tonvikt på nyheter från de senaste matcherna samt ha aktuella gäster på plats i studion.

-Vi har goda erfarenheter från ”Fotbollsmorgon” med över 300 000 tittare. Idrottssupporters är morgonpigga och ett hockeyslutspel är en angelägenhet för en stor del av Sverige, konstaterar Michael Fahlstedt, vd på Dobb TV.

Lika entusiastisk är Jenny Silverstrand, SHL:s vd.

-Superroligt att kunna erbjuda ishockey till frukosten. Vi får nu chansen att visa upp vår verksamhet på en helt ny tid. Det är till fördel för SHL-organisationen, lagen, ja ishockey i stort, framhåller Jenny Silverstrand.

Efter tisdagens åttondels finaler spelar kvartsfinalerna enligt följande:

Torsdag 16 mars: Växjö-Luleå och Skellefteå-Rögle.

Fredag 17 mars: Färjestad-Frölunda och Örebro-Timrå. 

Bäst av sju matcher gäller, eventuell sjunde match spelas onsdag 29 mars.

Hockeyallsvenskans kvartsfinaler spelas enligt följande:

Fredag 17 mars: Modo-AIK och Björklöven Västerås.

Lördag 18 mars: Djurgården-Karlskoga och Mora-Södertälje.

Bäst av sju matcher gäller, eventuell sjunde match spelas torsdag 30 mars.

Finalspelet i SDHL, Luleå-Brynäs, inleds fredagen den 17 mars. Första finalen spelas i Gävle, bäst av fem gäller, eventuell femte i Luleå lördagen den 25 mars.

Ovanstående är vad som står på menyn i kommande  ”Hockeymorgon”, samt givetvis SHL-kvalet mellan Brynäs och Malmö som pågår samtidigt.

 Efter tisdagen Malmö-seger i Gävle, 5-2, har Malmö ledningen 1-0 i matchserien, bäst av  sju. Här är 48 miljoner i potten, det är vad SHL-lagen kan bokföra i TV-ersättning för säsongen 2023-2024.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.