Från SHL till dubbla TV-roller för Joel

Joel Lundqvist blir expertkommentator i TV4. – Jag är både stolt och glad, säger han i ett pressmeddelande.

Han tackade för sig efter 20 år i Frölunda, de avslutande som lagkapten med mycket auktoritet. Men han kliver bara över sargen och blir betraktare.

Euforin och värmen från ett fullsatt Scandinavium lär aldrig JoelLundqvist glömma

Hans hockeyliv fortsätter – som expertkommentaror. TV4:s Erik Westberg har enats om ettkontrakt med Frölundaikonen. Erfarenhet och kunskap har han i mängd efter de 20 åren i elithockeyn där han, förutom fyra SM-guld ocksåkan peka på tre SM-titlar.

 Den kommande tv-karriären består också av medverkan i ”Mästarnas mästare”, där han presenterades i förra veckan. Då gäller det SVT

I TV4 blir han expertkommentator och det uppdraget innebär många fler arbetstimmar

 

– Jag är både stolt och glad över att ingå i TV4:s hockeyteam och bli en del av det laget. Det ska bli intressant och spännande att uppleva hockeyn från den andra sidan efter en lång karriär. 

Erik Westberg på TV4 tror att man gjort ett klipp i rekryteringen av Joel. 

– Han har varit det kanske största ansiktet för SHL de senaste tio åren. Med sina ledaregenskaper och sin kvalitet som hockeyspelare har han både på och utanför planen visat högsta klass. Joel blir en tillgång i våra hockeysändningar

SHL-premiären nalkas. Den 14 september sker första nedsläpp 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.