"Jag ser fotboll ur ett annat perspektiv"

"Freddie Ljungberg's Unseen" är Viaplays nya talkshow-serie. Han har gjort sporadiska inhopp som expertkkommentator, men nu tar Fredrik steget fullt ut och får en egen talkshow "Freddie Ljungberg's Unseen" med premiär i dag fredag på Viaplay. Varje vecka tar han med tittarna på en resa in i fotbollens värld, i jakten på att avslöja Premier Leagues hemligheter. Gäst i premiärprogrammet är tränaren Roy Hodgson.

Det var då -fredrikLjungberg avslutar sin spelarkarriär. Nu inleder han en ny karriär.

– Jag ser verkligen framemot att lansera denna talkshow med Viaplay. Jag har alltid gillat utmaningar i livet och att inte leva i en komfortzon, och jag vet att den här talkshowen kommer utmana mig. Det kommer bli fantastiskt att få prata med så många intressanta personer inom sporten och höra vad de har att säga, säger Fredrik Ljungberg. 

I en ny roll

varje avsnitt har ett huvudtema där Fredrik Ljungberg delar med sig av sin unika synvinkel på spelare och tränare, med hjälp av intressanta gäster inom och utanför fotbollens värld. Med sin gedigna bakgrund som fotbollsproffs i Premier League och landslagsspelare samt nuvarande karriär som expertkommentator för Viaplays fotbollssändningar bidrar han med en bred kunskap till intervjuprogrammet.

Här ska man ta upp nya detaljer, upptäckter och samtalsämnen som fotbollsfansen tidigare inte haft tillgång till. Ljungberg kommer träffa allt ifrån VD:ar, tränare och spelare till analytiker eller psykologer. Allt för att skapa en unik show med ett annorlunda perspektiv och där avslöjandet av Premier Leagues hemligheter står högt på agendan. 

– Jag försöker se fotbollsvärlden ur ett annat perspektiv, och betrakta den genom personer med direkt insyn i den. 

- Jag har blivit intervjuad hundratals gånger under min karriär, men det finns aspekter av fotbollen som jag aldrig blivit tillfrågad om. Målet är att visa fansen saker som de inte ser i den dagliga bevakningen av fotbollen. Jag ska gräva i både spelares, tränares och andra människors kunskap om sporten för att visa det osedda, säger Fredrik Ljungberg.

Roy är premiärgästen

I premiäravsnittet möter han Roy Hodgson som är tränare i Crystal Palace men som också tränat flera svenska klubbar och har en bakgrund som fotbollsproffs.

Fredrik "Freddie" Ljungbergs karriär har sträckt sig över flera prestigefyllda klubbar runt om i världen, där framförallt hans tid i Arsenal etsat sig fast i fotbollshistorien. 

Med flera Premier League-titlar, FA-cup titlar och flera utmärkelser i bagaget (bland annat tvåfaldig Guldbollen-vinnare) anses han vara en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. 

Numera är han även ett välkänt ansikte på Viaplay sedan 2018 då han blev expertkommentator. Han hyllas av såväl tittare som fotbollsfans.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Svensk Gymnastik växer - som inget annat förbund. Efter ett stort tapp under pandemin vände kurvan över antalet medlemmar i fjol och trenden håller i sig i år. Siffrorna för 2023 visar en total ökning om sex procent, eller 13 763 aktiva. inte mindre än 237 201 individer är aktiva i 924 föreningar, över hela landet. I 259 av Sveriges 290 kommuner finns minst en gymnastikförening.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.