"Jag ser fotboll ur ett annat perspektiv"

"Freddie Ljungberg's Unseen" är Viaplays nya talkshow-serie. Han har gjort sporadiska inhopp som expertkkommentator, men nu tar Fredrik steget fullt ut och får en egen talkshow "Freddie Ljungberg's Unseen" med premiär i dag fredag på Viaplay. Varje vecka tar han med tittarna på en resa in i fotbollens värld, i jakten på att avslöja Premier Leagues hemligheter. Gäst i premiärprogrammet är tränaren Roy Hodgson.

Det var då -fredrikLjungberg avslutar sin spelarkarriär. Nu inleder han en ny karriär.

– Jag ser verkligen framemot att lansera denna talkshow med Viaplay. Jag har alltid gillat utmaningar i livet och att inte leva i en komfortzon, och jag vet att den här talkshowen kommer utmana mig. Det kommer bli fantastiskt att få prata med så många intressanta personer inom sporten och höra vad de har att säga, säger Fredrik Ljungberg. 

I en ny roll

varje avsnitt har ett huvudtema där Fredrik Ljungberg delar med sig av sin unika synvinkel på spelare och tränare, med hjälp av intressanta gäster inom och utanför fotbollens värld. Med sin gedigna bakgrund som fotbollsproffs i Premier League och landslagsspelare samt nuvarande karriär som expertkommentator för Viaplays fotbollssändningar bidrar han med en bred kunskap till intervjuprogrammet.

Här ska man ta upp nya detaljer, upptäckter och samtalsämnen som fotbollsfansen tidigare inte haft tillgång till. Ljungberg kommer träffa allt ifrån VD:ar, tränare och spelare till analytiker eller psykologer. Allt för att skapa en unik show med ett annorlunda perspektiv och där avslöjandet av Premier Leagues hemligheter står högt på agendan. 

– Jag försöker se fotbollsvärlden ur ett annat perspektiv, och betrakta den genom personer med direkt insyn i den. 

- Jag har blivit intervjuad hundratals gånger under min karriär, men det finns aspekter av fotbollen som jag aldrig blivit tillfrågad om. Målet är att visa fansen saker som de inte ser i den dagliga bevakningen av fotbollen. Jag ska gräva i både spelares, tränares och andra människors kunskap om sporten för att visa det osedda, säger Fredrik Ljungberg.

Roy är premiärgästen

I premiäravsnittet möter han Roy Hodgson som är tränare i Crystal Palace men som också tränat flera svenska klubbar och har en bakgrund som fotbollsproffs.

Fredrik "Freddie" Ljungbergs karriär har sträckt sig över flera prestigefyllda klubbar runt om i världen, där framförallt hans tid i Arsenal etsat sig fast i fotbollshistorien. 

Med flera Premier League-titlar, FA-cup titlar och flera utmärkelser i bagaget (bland annat tvåfaldig Guldbollen-vinnare) anses han vara en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. 

Numera är han även ett välkänt ansikte på Viaplay sedan 2018 då han blev expertkommentator. Han hyllas av såväl tittare som fotbollsfans.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen