Bevakning på Indy Car-premiären

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Indy Car lockar flera hundra tusen åskådare vid varje tävling, som här vid indianapolis Motor Speedway i Indianapolis. Foto:Michael Conroy, AP Photo

 

  Inte minst vill jag flagga för bevakningen från IndyCar-premiären den 10 mars där flera svenskar tävlar mot varandra i ett av racingvärldens tyngsta mästerskap. Vi är självfallet mycket stolta över vårt utbud av motorrättigheter, säger Daniel Berglund, tf. sportchef på Viaplay Group i Sverige.
I IndyCar 2024 ingår 17 deltävlingar, inklusive kronjuvelen Indianapolis 500. Premiären kommenteras av VRichard Göransson och Robin Nilsson. 

 

Indy 500 har fått sitt namn efter den distans – 500 miles (800 km) – som gäller vid tävlingen på den 4 km långa Indianapolis Motor Speedway-ovalen i Indiana, och ingår numera i Indycar Series. som genomförs på konventionella racerbanor, stadsbanor och ovalbanor främst i USA mellan mars och oktober
 Loppen körs i 200 varv och har en total längd på 500 miles, vilket motsvarar 805 km och totalt 200 varv med en racetid på cirka tre timmar, där förarna normalt ggörmellan 8-10 depåstopp.
–  Rafflande med Indy-serien. En spännande säsong för alla blågula fans med våra svenska stjärnor, Felix Rosenqvist , Linus Lundqvist  och före detta F1-föraren Marcus Ericsson  är alla med och slåss om topplaceringar under säsongen. Vi har mycket att se fram emot, säger Richard Göransson. 

 

Premiärschemat för Motorhelg i TV10 fredagen den 8 mars: innehåller reportage om:
F1 kval i TV10
Lördag 9 mars
F1 Highlights i TV10
Söndag 10 mars
IndyCar-premiär i TV10
Expert: Richard Göransson, Programledare: Robin Nilsson

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.