Större prispengar i Vasaloppet

Vasaloppet behåller sin popularitet. De ansvariga jobbar hela tiden med nya koncept för att behålla statusen på arrangemanget. Senaste förslaget – vinnaren ska belönas med 250 000 kronor.
Vasaloppets general själv, Rolf Hammar, som vill påvisa nya tankar. - Loppet måste hela tiden utvecklas, som han uttrycker saken. Redan nästa år kan större prispengar bli aktuellt. Det är onekligen ett stort kliv, från dagens 75 000 kronor till herrsegraren till morgondagens eventuella 250 000.
Hammar är av den bestämda uppfattningen att 75 000 är på tok för litet, den prissumman har nu gällt i flera år och måste höjas.
- Det är en summa som skidåkarna i världscupen tävlar om varje helg, den saknar slagkraftighet i dagens läge. Jag vill stärka Vasaloppets varumärke ytterligare och det här är ett sätt, menar Rolf Hammar.
Avsikten är att få ännu flera stjärnåkare i startfältet.
- Vasaloppet behöver både elit och bredd, men har du en bra elit på startlinjen, så växer intresset för både loppet och skidåkningen i sig. Det tjänar alla på, säger Hammar.
Han tycker det är tråkigt att inte flera svenska elitåkare visar större intresse.
- Anders Södergren, Mathias Fredriksson eller Jörgen Brink hade förgyllt startfältet. Men jag tror inte de inser att en stor framgång i Vasaloppet slår en seger i Lahtis, när det gäller uppmärksamhet i media, säger Hammar.
En höjning av prissumman skulle säkert locka svenskarna och andra stjärnor. Även om det också skulle bli protester från de andra startleden.  
- Men någon måste våga prata i de här termerna, och jag är anställd för att vara med och utveckla Vasaloppet. Det här är min bild om framtiden, säger Hammar. 

Vågar jag? (inte verifierad)

sön, 2015-03-08 12:54

1. Prispengar

Det är framför allt självklart att damvinnaren ska ha samma summa som vinnaren i herrklassen. - Allt annat är skämsigt för Sverige och idrotten....

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.