Jacobsson lämnar alla uppdrag

-Jag blev ombedd att inte ha några synpunkter på det sportsliga arbetet och att inte ta så stor plats. Tommy Jacobson äger 28 procent av klubbens riskkapitalbolag och har varit en betydande person i klubbens arbete. Nu avgår han.
Det är ett avhopp som skakar Djurgården. En schism som får stora konsekvenser. Tommy Jacobsson har varit en av klubbens mest framträdande ledare.
Men nu har han fått nog och med omedelbar verkan lämnar han sin klubb.
Jacobson vill klippa alla band med Djurgården och det betyder att han också vill lämna riskkapitalbolaget Quesada. Frågan är bara hur?
- Det ska vi prata om inom Quesada. Det är inte helt enkelt att bli av med, säger han till FotbollDirekt.
- Jag beklagar avhoppet. Styrelsen har ett starkt grepp om det sportsliga ansvaret, helt enligt förbundets stadgar, säger ordföranden Bo Lundqvist i en kommentar.
- Tommy Jacobsson har gjort ett jättejobb och bidraget med väldigt mycket. Men det är föreningens styrelse som beslutar om de sportsliga frågorna och såvitt jag förstår vill han som storägare ha mer att säga till i det sportsliga arbetet, men det strider mot stadgarna.
Det är oerhört avbräck för föreningen och säkerligen för personen Tommy Jacobsson också.
Han äger en stor del av Dif Fotboll AB och stått bakom flera av de lyckosamma värvningarna som har skapat förutsättningarna för de två SM-gulden.
Han är en kapitalstark finansman som tillsammans med Bo Lundqvist byggt upp Djurgårdens framgångar.
Förutom arbetet i sportkommittén och alla spelarvärvningar har han också varit drivande i arenafrågan och därmed den kommande upprustningen av Stockholms Stadion.
Det handlar alltså om en person som har bidragit och handlat för åtskilliga miljoner kronor de senaste åren.
Men vid senaste matchen var hans plats på läktaren tom. Han befinner sig nu utomlands och i en kommentar till Expressen säger han:
– Jag blev ombedd att inte ha synpunkter på det sportsliga arbetet och att inte ta så stor plats.
– Jag har accepterat det och dragit mig ur alla uppdrag.
Via sina bolag äger Tommy Jacobson fortfarande 28 procent av kapitalet i Djurgården Fotboll AB och 16 procent av rösterna.
- För mig handlar mitt engagemang i Djurgården om allt eller inget. Jag vill inte ha mer inflytande, men får jag inte vara så involverad som jag vill är det bättre att vi skiljs åt, säger Tommy Jacobsson i Expressen.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.