Jacobsson lämnar alla uppdrag

-Jag blev ombedd att inte ha några synpunkter på det sportsliga arbetet och att inte ta så stor plats. Tommy Jacobson äger 28 procent av klubbens riskkapitalbolag och har varit en betydande person i klubbens arbete. Nu avgår han.
Det är ett avhopp som skakar Djurgården. En schism som får stora konsekvenser. Tommy Jacobsson har varit en av klubbens mest framträdande ledare.
Men nu har han fått nog och med omedelbar verkan lämnar han sin klubb.
Jacobson vill klippa alla band med Djurgården och det betyder att han också vill lämna riskkapitalbolaget Quesada. Frågan är bara hur?
- Det ska vi prata om inom Quesada. Det är inte helt enkelt att bli av med, säger han till FotbollDirekt.
- Jag beklagar avhoppet. Styrelsen har ett starkt grepp om det sportsliga ansvaret, helt enligt förbundets stadgar, säger ordföranden Bo Lundqvist i en kommentar.
- Tommy Jacobsson har gjort ett jättejobb och bidraget med väldigt mycket. Men det är föreningens styrelse som beslutar om de sportsliga frågorna och såvitt jag förstår vill han som storägare ha mer att säga till i det sportsliga arbetet, men det strider mot stadgarna.
Det är oerhört avbräck för föreningen och säkerligen för personen Tommy Jacobsson också.
Han äger en stor del av Dif Fotboll AB och stått bakom flera av de lyckosamma värvningarna som har skapat förutsättningarna för de två SM-gulden.
Han är en kapitalstark finansman som tillsammans med Bo Lundqvist byggt upp Djurgårdens framgångar.
Förutom arbetet i sportkommittén och alla spelarvärvningar har han också varit drivande i arenafrågan och därmed den kommande upprustningen av Stockholms Stadion.
Det handlar alltså om en person som har bidragit och handlat för åtskilliga miljoner kronor de senaste åren.
Men vid senaste matchen var hans plats på läktaren tom. Han befinner sig nu utomlands och i en kommentar till Expressen säger han:
– Jag blev ombedd att inte ha synpunkter på det sportsliga arbetet och att inte ta så stor plats.
– Jag har accepterat det och dragit mig ur alla uppdrag.
Via sina bolag äger Tommy Jacobson fortfarande 28 procent av kapitalet i Djurgården Fotboll AB och 16 procent av rösterna.
- För mig handlar mitt engagemang i Djurgården om allt eller inget. Jag vill inte ha mer inflytande, men får jag inte vara så involverad som jag vill är det bättre att vi skiljs åt, säger Tommy Jacobsson i Expressen.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.