Hammarby säljer till Anschutz

Hammarby fotboll har tappat så stora publikintäkter under året att klubben nu tvingas sälja fler aktier till amerikanske affärsmannen Philip Anschutz imperium, Anschutz Entertainment Group (AEG).
Jämfört med fjolåret har Hammarbys publikintäkter i år minskat med fyra miljoner kronor. Publiksnittet var 12 877 personer i år mot 14 026 åskådare under fjolåret och det slår hårt mot kassan.
Uppgörelsen med amerikanska Anschutz Entertainment Group innehöll en klausul som öppnade möjligheten för klubben att säljer ytterligare tio procent av aktierna. Därmed ökar Anschutz nu sin andel i Hammarby från 40 procent till 50 procent.
En klausul som då var värd sex miljoner kronor, men med dagens dollarkurs blir utfallet 4,5 miljoner kronor. Därmed förbättras klubbens finanser avsevärt.
I ett nyhetsbrev meddelar Hammarby också att derbyt mot Djurgården nästa säsong ska spelas på Söderstadion och inte Råsunda. Detta trots att intäkterna blir mindre, men Söderstadion är Hammarbys hemmaplan, fastslår styrelsen, som också framhåller att klubben mister ett derby nu när AIK degraderats till Superettan.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.