Allt hopp är borta

När pengarna försvann flydde också spelarna. När heller inte några nya sponsorer, eller kalla dem sympatisörer såg orsak att ställa upp, då går klubben i konkurs. Handbollsklubben Kroppskultur från Uddevalla raderas ut.
- Föreningen har fått ett uppskov för vi trodde att de skulle kunna få in bidrag för att lösa skatteskulden, men nu väntar vi inte längre, säger Lars-Göran Martinsson på kronofogdemyndigheten i Uddevalla till tidningen Bohuslänningen.

Det saknas drygt 500 000 kronor.
- Föreningen har fått ett uppskov för vi trodde att de skulle kunna få in bidrag för att lösa skatteskulden, men nu väntar vi inte längre, säger Lars-Göran Martinsson.

Därför försätts GF Kroppskultur i konkurs. Det finns inte längre något hopp. Det fanns ett hopp om en rekonstruktion, men nu är allt hopp ute.

Kronofogdens konkursansökan lämnas till tingsrätten i Uddevalla som kan kalla till en förhandling beroende på hur föreningen ställer sig till kronofogdens ansökan.

Det är ett stycke tragisk idrottshistoria. Från allsvensk rang till att utraderas – det är klubbens resa på bara några månader. I dag saknar klubben verksamhet eftersom tre nya föreningar har bildats för herrar, damer och ungdomar.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.