Boltic hotas av konkurs

Konkurshotet pressar bandyklubben Boltic/Göta.- Vi har konstaterat att BolticGöta i dagsläget inte har tillgångar som täcker skulderna, säger Anna Jansson hos kronofogden i Karlstad.
Annons

Konkurshotet pressar bandyklubben Boltic/Göta.- Vi har konstaterat att BolticGöta i dagsläget inte har tillgångar som täcker skulderna, säger Anna Jansson hos kronofogden i Karlstad.  

För 100:e gången är föreningen hos kronofogden. Den här gången gäller ett ultimatum – betala skulderna före sista december, annars blir det konkurs.

- Vi räknar med att kunna betala även denna gång, säger Göran Svensson, ordförande i BolticGöta till Värmlands Folkblad.  

Nu gäller det en skuld om 290 000 kr i obetalda arbetsgivaravgifter. Dessutom är klubben skyldig flera spelare mer än 500 000 kronor. Därtill finns det ett minus på skattekontot på 31 361 kronor. Kronofogden har också påpekat att alla eventuella nya skulder ska betalas innan 31 december 2006.  

Göran Svensson, ordförande i BolticGöta, vill anslå en optimistisk ton och säger sig vara lugn:

- Att vi hamnar hos fogden har att göra med gamla synder. Vi har en ryggsäck som vi bär med oss och ibland blir det så här. Vi ska betala även denna gång. 

Kronofogden ansåg att det fanns skäl att göra en utredningsrapport, dvs syna klubbens tillgångar.

- Vi har konstaterat att BolticGöta i dagsläget inte har tillgångar som täcker skulderna, säger Anna Jansson hos kronofogden.

Föreningen har över 100 ärenden hos kronofogden. 87 har gällt allmänna mål medan 13 gällt enskilda mål. Alla dessa anmärkningar har inneburit straffavgifter om totalt 50 000 kr. Dyrbara kostnader när varenda kronor skulle behövas till andra utgifter.

Hittills har BolticGöta betalat alla skulder. Nu går kronofogden också med på ett uppskov fram till 31 december. Anna Jansson förklarar:

- Vi skulle inte ge BolticGöta extra tid om vi inte trodde att klubben har möjlighet att betala sina skulder.

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.