Boltic-Göta hotas av konkurs

Bandyklubben Boltic-Göta är illa ute. Klubben betalar inte skulderna och därför vill kronofogdemyndigheten i Karlstad lämna in en konkursansökan. – Det är inga problem alls, anser ändå Göran Svensson, ordförande i Boltic-Göta.
Annons

Bandyklubben Boltic-Göta är illa ute. Klubben betalar inte skulderna och därför vill kronofogdemyndigheten i Karlstad lämna in en konkursansökan. – Det är inga problem alls, anser ändå Göran Svensson, ordförande i Boltic-Göta. 

Boltic-Göta har en skuld på 109 369 kronor för kvarvarande skatteinbetalningar, och en annan minuspost om 38 000 kronor till ett byggföretag. Det är dessa två som äventyrar framtiden för föreningen.Klubbens trassliga ekonomi har länge varit känd och vid nyåret gick kronofogdens tidsfrist ut. Den första tidsfristen, ska betonas.

För även om myndigheterna har konstaterat att klubben saknar tillgångar har en handläggare gått med på en ny andhämtningspaus. Den 31 januari ska de 109 369 kronor vara betalda, annars blir hotet överhängande akut.

De ansvariga i klubben har levt under tuff press en längre tid. Ansträngningarna har dock gett resultat och därför ser ordförande Göran Svenssons ljusningar mitt i mörkret.Men den gamla mästarklubben har hamnat i en ond cirkel. Tidigare har materialleverantören Kosa krävt BolticGöta på ett sexsiffrigt belopp för grovt kontraktsbrott.

 

- Kontraktet med Kosa var en rävsax, och enligt vår advokat kunde vi bryta det, har klubbens Jonas Aronsson bestämt hävdat. Det var spelaren och tillika klubbdirektören Daniel Svedberg som reagerade och betraktade avtalet med Kosa som omöjligt.

- Vi fick gratis långkalsonger och badtofflor med mera men fick istället betala skyhöga priser för klubborna, berättar Aronsson i Aftonbladet.

 

 

Ett tre-årigt avtal med Kosa, skrivit 2005, skulle kosta klubben mellan 50 000 och 60 000 mer per säsong, enligt Aronsson.

- Därför kontaktade vi vår advokat (Henrik Nilsson) och enligt honom var det solklart att avtalet var formulerat så att vi kunde dra oss ut.

 

Men Kosa har reagerat med vrede. - Det här handlar om ett väldigt, väldigt grovt kontraktsbrott. Avtalet går inte att säga upp, hävdar Kosas Ulf Sandell.

Kosa har nu, via kronofogden, skickat en faktura på mer än 100 000 kronor för det frimaterial som BolticGöta fick i fjol.

Tidigare har Karlstad kommun också framfört krav om cirka 150 000 kronor i obetald planhyra av BolticGöta. Det överraskande svaret blev att ”det är kommunen som är skyldiga klubben pengar”. - Det var det dummaste jag hört, säger fritidschefen Mats Ahrén i Värmlands Folkblad. För drygt ett år sedan började klubben få problem. Skulderna för planhyra växte hos kommunen och var nära 200 000 kr ett tag.

- Eftersom vår ekonomi är mycket upp och ned ville vi hellre ha en fast månadsavgift än en flytande, förklarar Göran Svensson.

 

Men BolticGötas allt sämre lag lockar inte lika många åskådare. Det innebar bl a en förlust om 300 000 kronor i publikintäkter jämfört med föregående vinter. - Vi tänker inte göra några avskrivningar. Vi kan inte låta föreningar inte betala. Det ger en signal om att det är okej att inte betala till Karlstad kommun.

- Vi har inga pengar som ligger och skvalpar och i sånt fall måste vi ta från något annat håll. Fortsätter det i den här takten fungerar det inte längre. Vi är ingen bank till BolticGöta och nu har det slagit i taket. Någon gång måste man dra i bromsen, säger Mats Ahrén till Värmlands Folkblad.

 

 

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.