Renberg går till motattack

Affären Mikael Renberg kontra Luleå Hockey rullar vidare. På tisdagen framträdde Renberg själv tillsammans med sin ekonomiske rådgivare Martin Aastrup och advokaten Per Liljekvist för att presentera ytterligare fakta. Då framkom att många personer var inblandade när Renbergs kontrakt upprättades ochversionerna av händelseförloppet skiftar starkt.

Affären Mikael Renberg kontra Luleå Hockey rullar vidare. På tisdagen framträdde Renberg själv tillsammans med sin ekonomiske rådgivare Martin Aastrup och advokaten Per Liljekvist för att presentera ytterligare fakta. Då framkom att många personer var inblandade när Renbergs kontrakt upprättades och att versionerna av händelseförloppet skiftar starkt.

 

Mikael Renberg tillbakavisar påståendet att han själv tog initiativ till att hans pensionspengar placerades i Obol Investment.

- Faktum är att arkitekten bakom kontraktet var Jörgen Eriksson, säger Renberg till tidningen NSD.

- Jag hade ingenting att göra med att min pensionsplacering hamnade i Obol. Jag krävde det aldrig och jag initierade det aldrig.

Jörgen Eriksson, Luleå Hockeys dåvarande klubbdirektör och numera kommunchef i Luleå, är knapphändig i sin kommenterar, men säger:
- Det är som Renberg säger, som klubbdirektör var jag definitivt med och upprättade avtalet. Men vad gäller enskilda detaljer vill jag inte kommentera något.

 

”Luleå hockey har slarvat med den så kallade pantförskrivningen för pensionsförsäkringen”, det var budskapet från de tre, Renberg, Aastrup och Liljekvist vid tisdagens presskonferens. Därmed fortsätter den infekterade striden mellan Renberg och Luleå Hockey.
- Det viktiga är inte vem som har initierat att pengarna har hamnat hos Obol. Hade man följt avtalet hade det varit säkerställt, säger Liljekvist.
Till TT hävdade Luleå Hockeys juridiska ombud Einar Wanhainen:
- Avtalet föreskriver inte att det ska finnas någon fondförsäkring. I det står att man ska placera pengarna i Obol. Gör man inte det är det avtalsbrott.

 

Mikael Renberg och advokaten Per Liljekvist är inte längre övertygade om att Luleå Hockey ska stämmas för att hockeystjärnan ska få ut pensionspengar som har försvunnit i Obolhärvan.
- Stämmer någon, det gör man den dagen parterna inte kan enas om en uppgörelse, var Per Liljekvists förklaring.

 

Läs mer!

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.