Widding Persson miljardsatsar

Kent Widding Persson har skapat sig en förmögenhet tack vare sina hudvårdsprodukter. Nu tar han nästa steg. Han har skapat förutsättningar för att bygga världens främsta center för damidrott i Malmö.

I dag hålls en presskonferens i Malmö och där ska planerna och skisserna avslöjas. Då närvarar, förutom Kent Widding Persson, även Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu, USA:s förbundskapten Pia Sundhage och Svenska Fotbollförbundets Marika Domanski Lyfors.

Sedan Kent Widding Persson tog över LDB FC Malmö har laget blivit etablerat och slutade på tredje plats i damallsvenskan.

Nu satsar den kapitalstarke Widding Persson på något som beskrivs som världens främsta internationella forsknings- och utvecklingscenter för kvinnlig idrott i Malmö. Vid sin sida har han också it-miljonären Dan Olofsson.

”World Village of Women Sports” blir på över 70 000 kvadratmeter och ska ligga på Hästhagen mitt i Malmö. Här ska kvinnliga idrottare få möjligheten att utvecklas på egna premisser, enligt inbjudan till onsdagens presskonferens.

Kent Widding Persson äger företaget Hardford. Bolaget kontrollerar bland annat varumärket LDB som tillverkar hudvårdsprodukter.

När han sa ja till att bli sponsor till damfotbollslaget skrev han ett sponsoravtal på tre år och där Hardford har en option om ytterligare fem år. Klubben är garanterad minst tre miljoner kronor per år. Sammanlagt kan avtalet ge 25,5 miljoner kronor. För bara ett par veckor sedan presenterade Widding-Persson sina planer på att försöka värva Marta från Umeå.

Damfotbollen, världens snabbast växande sport, ska få en central roll i den här satsningen.

– Jag vill gärna se en utveckling i de projekt jag satsar på. För ett par år sedan gick jag in i en satsning på damfotbollen i Malmö och sedan dess har jag funderat på vad som skulle kunna vara nästa steg för såväl damfotbollen som damidrotten generellt. Jag har varit i kontakt med Fifa, Uefa, vårt nationella fotbollsförbund och även andra förbund. Under den processen kan man säga att det identifierats ett behov av en internationell anläggning av det här slaget, det finns nämligen ingenting liknande någonstans i världen i dag, berättar Kent Widding Persson för Skånska Dagbladet.

Läs mer

Så här ska visionen bli verklighet:

Malmöeliten samlad runt kvinnligt idrottscentrum

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.