Flera klubbar vill samarbeta med Blåvitt

Färjestads hockey sneglar mot IFK Göteborgs fotboll. Det samma gör bandyns mästarklubb, Västerås SK som inleder ett samarbete med Blåvitt. ”Jag hoppas att det kan stärka oss så att vi blir ännu mer professionella”, säger VSK:s klubbchef, Michael Campese.

Klubbarna bildades samma år, har erövrat lika många SM-guld, leder maraton¬tabellen i respektive idrott och har i Ica samma huvudsponsor. VSK Bandy och IFK Göteborg har mycket gemensamt.

- Dessutom dominerade vi våra sporter under 1990-talet och fick sen en dipp. Jag tror att vi har mycket att vinna av att titta på hur de jobbar. Både sportsligt och marknadsmässigt, säger Campese till tidningen VLT.

Båda klubbarna är positiva till att byta erfarenheter och kunskap. En delegation från Västerås ska resa till Göteborg för att träffa Blåvitts representanter.

- Jag vill att vi ser över helheten och jag hoppas att vi kan åka ner ett stort gäng och träffa dem och se hur de jobbar, säger Campese och fortsätter:

- Vi har mycket att vinna på att titta på hur de jobbar. De är grymma på marknadssidan, har en akademi som är riktigt bra där unga spelare hela tiden slussas in i A-laget. Jag tror att både våra tränare, vår sportchef och vår ordförande, precis som jag själv, har mycket att lära av dem, säger Campese.

Bidragande till kontakterna är också Seppo Vaihela, klubbdirektör i IFK Göteborg och tidigare mångårig allsvensk bandyspelare och ordförande i Svenska Bandyförbundet.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.