Personal varslas i tre allsvenska klubbar

Hammarby har varslat personal, Djurgården likaså och nu är turen kommen till Örgryte där alla samtliga kanslianställda hotas av uppsägning. - Vi måste vara förberedda om vi åker ur allsvenskan, säger ordföranden Lars Ranäng till GP och tänker på de 20 miljoner som försvinner.

Så stora pengar skiljer mellan allsvenskan och Superettan. Dvs via förbundet gällande tv, spel och sponsorer.
- Vi håller på att gå igenom hela organisationen och resultatet av det får vi vänta på i ungefär en månad. Jag räknar dock med att kunna verkställa varslet den 1 oktober. Det innebär i så fall att några kommer att bli uppsagda oavsett, säger Lars Ranäng..

Det finns två avgörande skäl till att Örgrytes redan nu drar in på utgifterna. Publikintäkterna var inte särskilt högt räknade, men en ständig tillvaro som jumbo har minskat tillströmningen ytterligare. Dessutom är hotet om degradering starkt även om laget har spelat bra och tagit flera poäng den senaste tiden.

- Vi har varslat samtliga anställda inom administrationen om uppsägning. Vi kan inte sitta med den här organisationen om vi skulle ramla ur, utan måste vara förberedda på att det värsta kan hända, säger Lars Ranäng.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.