Ekonomin splittrar HIF

Stormen fortsätter i Helsingborgs IF. Oenighet runt klubbens ekonomi splittrar de ansvariga och som innebar att Sten-Inge Fredin hoppade av som ordföranden. Nu reagerar har styrelseledamöter med ilska och betraktar Fredins kommentarer som ”en förfärlig anklagelse".
Annons

Helsingborgs IF har stora skulder, det är inget nytt. Sten-Inge Fredin har hävdat att bokslutet visar ett negativt rörelseresultat för 2009. Klubben har också kvar en skuld till kommunen på motsvarande 15,7 miljoner. 
I fjol deklarerades att klubben måste spara 10 miljoner kronor för att inte äventyra verksamheten.

Riskkapitaliserna kallsinniga

Samtidigt utvecklades planerna på ett nytt riskkapitalbolag, men HIF har inte lyckats skapa tillräckligt intresse bland finansiärer.
När Sten-Inge Fredin tog sitt beslut att gå med omedelbar verkan protesterade angav han det ekonomiska förfallet:

- HIF gasar i nedförsbacke, betonade han och många undrade vad som egentligen försiggår i föreningen.

- Ett märkligt uttalande och en förfärlig anklagelse. Det är ingen som är ekonomisk oansvarig i styrelsen, tvärtom, säger Anders Williamsson, styrelseledamot, till Helsingborgs Dagblad.

- Sten-Inge Fredin har varit med och beslutat i alla ekonomiska frågor och varken han eller någon annan har reserverat sig mot något beslut.

Anders Williamsson får stöd av en annan ledamot, Bert Lindén, som också undrar vad Fredin egentligen menar.

- En styrelse kan ibland ha olika uppfattningar, det är inget konstigt med det. Man fattar ett beslut och går vidare. Men i ekonomiska frågor har HIF:s styrelse varit enig.

"Vi har kontroll"

Lindén menar att Sten-Inge Fredins uttalande har skadat klubben:

- Vi har varit tvungna att informera vår egen organisation noggrant för att ge vår syn på saken.

Det har framkommit att Fredin ville ändra organisationen och avskeda antalet anställda. En åsikt han var ensam om i styrelsen.

- Vi ville ge den nya organisationen en chans och vi tycker att vi har kontroll på ekonomin nästa år. Det är ingen som gasar i nedförsbacken här, säger Bert Lindén till HD.

- Vi har kontroll och ett ekonomiutskott som har bra inblick. Det är möjligt att det blir ett minus, men det finns pengar i klubben.

I Barcelona sker en mobilisering denna söndag dag. FC Barcelona, allas favorit, har årsmöte och ska välja ny president. Klubben omges av frågetecken, spelare flyttar, nyförvärv håller inte måttet, ekonomin är katastrofal, skulderna förgör klubben och framtiden Oron är stor i Katalonien. En ny president ska väljas, en livräddare!

Även storstjärnan .Lionel Messi, kom till Camp Nou på söndagsmorgonen och lämnade sin rösttalong

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Vasaloppet har ett magiskt grepp om TV-tittarna. Ett arrangemang med betydelse i många avseenden, historien,intresset, antal deltagare, storleken och inte minst betydelsen för både folkhälsa och ekonomi.Det 97:e loppet kan genomföras om än i ett annorlunda format. Starten är i Sälen men inte i Berga By, av praktiska skäl. Det är också ny målgång och för första gången skildastarttider för herrar och damer, ca 270 elitherrar och 80 elitdamer . Här får du en guide med fakta, statistik, nyheter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.