Ekonomin splittrar HIF

Stormen fortsätter i Helsingborgs IF. Oenighet runt klubbens ekonomi splittrar de ansvariga och som innebar att Sten-Inge Fredin hoppade av som ordföranden. Nu reagerar har styrelseledamöter med ilska och betraktar Fredins kommentarer som ”en förfärlig anklagelse".
Annons

Helsingborgs IF har stora skulder, det är inget nytt. Sten-Inge Fredin har hävdat att bokslutet visar ett negativt rörelseresultat för 2009. Klubben har också kvar en skuld till kommunen på motsvarande 15,7 miljoner. 
I fjol deklarerades att klubben måste spara 10 miljoner kronor för att inte äventyra verksamheten.

Riskkapitaliserna kallsinniga

Samtidigt utvecklades planerna på ett nytt riskkapitalbolag, men HIF har inte lyckats skapa tillräckligt intresse bland finansiärer.
När Sten-Inge Fredin tog sitt beslut att gå med omedelbar verkan protesterade angav han det ekonomiska förfallet:

- HIF gasar i nedförsbacke, betonade han och många undrade vad som egentligen försiggår i föreningen.

- Ett märkligt uttalande och en förfärlig anklagelse. Det är ingen som är ekonomisk oansvarig i styrelsen, tvärtom, säger Anders Williamsson, styrelseledamot, till Helsingborgs Dagblad.

- Sten-Inge Fredin har varit med och beslutat i alla ekonomiska frågor och varken han eller någon annan har reserverat sig mot något beslut.

Anders Williamsson får stöd av en annan ledamot, Bert Lindén, som också undrar vad Fredin egentligen menar.

- En styrelse kan ibland ha olika uppfattningar, det är inget konstigt med det. Man fattar ett beslut och går vidare. Men i ekonomiska frågor har HIF:s styrelse varit enig.

"Vi har kontroll"

Lindén menar att Sten-Inge Fredins uttalande har skadat klubben:

- Vi har varit tvungna att informera vår egen organisation noggrant för att ge vår syn på saken.

Det har framkommit att Fredin ville ändra organisationen och avskeda antalet anställda. En åsikt han var ensam om i styrelsen.

- Vi ville ge den nya organisationen en chans och vi tycker att vi har kontroll på ekonomin nästa år. Det är ingen som gasar i nedförsbacken här, säger Bert Lindén till HD.

- Vi har kontroll och ett ekonomiutskott som har bra inblick. Det är möjligt att det blir ett minus, men det finns pengar i klubben.

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.