Ekonomin splittrar HIF

Stormen fortsätter i Helsingborgs IF. Oenighet runt klubbens ekonomi splittrar de ansvariga och som innebar att Sten-Inge Fredin hoppade av som ordföranden. Nu reagerar har styrelseledamöter med ilska och betraktar Fredins kommentarer som ”en förfärlig anklagelse".

Helsingborgs IF har stora skulder, det är inget nytt. Sten-Inge Fredin har hävdat att bokslutet visar ett negativt rörelseresultat för 2009. Klubben har också kvar en skuld till kommunen på motsvarande 15,7 miljoner. 
I fjol deklarerades att klubben måste spara 10 miljoner kronor för att inte äventyra verksamheten.

Riskkapitaliserna kallsinniga

Samtidigt utvecklades planerna på ett nytt riskkapitalbolag, men HIF har inte lyckats skapa tillräckligt intresse bland finansiärer.
När Sten-Inge Fredin tog sitt beslut att gå med omedelbar verkan protesterade angav han det ekonomiska förfallet:

- HIF gasar i nedförsbacke, betonade han och många undrade vad som egentligen försiggår i föreningen.

- Ett märkligt uttalande och en förfärlig anklagelse. Det är ingen som är ekonomisk oansvarig i styrelsen, tvärtom, säger Anders Williamsson, styrelseledamot, till Helsingborgs Dagblad.

- Sten-Inge Fredin har varit med och beslutat i alla ekonomiska frågor och varken han eller någon annan har reserverat sig mot något beslut.

Anders Williamsson får stöd av en annan ledamot, Bert Lindén, som också undrar vad Fredin egentligen menar.

- En styrelse kan ibland ha olika uppfattningar, det är inget konstigt med det. Man fattar ett beslut och går vidare. Men i ekonomiska frågor har HIF:s styrelse varit enig.

"Vi har kontroll"

Lindén menar att Sten-Inge Fredins uttalande har skadat klubben:

- Vi har varit tvungna att informera vår egen organisation noggrant för att ge vår syn på saken.

Det har framkommit att Fredin ville ändra organisationen och avskeda antalet anställda. En åsikt han var ensam om i styrelsen.

- Vi ville ge den nya organisationen en chans och vi tycker att vi har kontroll på ekonomin nästa år. Det är ingen som gasar i nedförsbacken här, säger Bert Lindén till HD.

- Vi har kontroll och ett ekonomiutskott som har bra inblick. Det är möjligt att det blir ett minus, men det finns pengar i klubben.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.