Drömsponsorn sur på favoritklubben

Han är en drömsponsor. Marco Engborg betalar lönen för tre stjärnor och sänker klubbens kostnader med över en miljon kronor. Men nu är han besviken på Sandvikens AIK sedan klubben har tagit beslutet att sparka storstjärnan Magnus Muhrén.

- Det är inte kul, det är så otroligt dåligt skött allting, säger Marco Engberg, vd och ägare vid Fortress Axalux.

Han är en bandyfantast, boende i Stockholm, men stor vän till sin barndomsklubb. Men nu är han sur och tycker att klubben har behandlat Magnus Muhrén illa. Han är en av de tre spelare som finns på Fortress Axaluxs lönelista. De andra två är Daniel Mossberg och Christoffer Edlund.

Han får sparken

Magnus Muhrén är Sveriges kanske bästa spelare, dyraste spelare och mest omdiskuterade spelare som nu tvingas bort från Sandviken.

Det gör Marcos Eng borg sur utan att han vill backa bort från klubben.

- Har man problem så löser man det internt, snyggt och prydligt genom att prata med varandra. Tystnad hjälper ingenting, är det så att Magnus inte passar in, mentalt eller rent taktiskt, så måste man kunna berätta det för honom, och den åsikten har jag även framfört till Arne Anderstedt, säger Marco Engberg till Arbetarbladet.

"Ingen utpressning"

Marco Engborg är en sådan betydelsefull sponsor till SAIK att han skulle kunna påverka klubbledningen.

- Det kan alla sponsorer, både små och stora, men jag vill inte syssla med utpressning. Visst skulle jag kunna säga gör si och så annars får ni inga pengar, men det är inte Ryssland det här, Sverige är en demokrati, säger Marco Engberg i Arbetarbladet.

- Det är klart att man inte vill ha negativa skriverier, man vill ha gemenskap och harmoni och ett lag som levererar. Jag är inte oäven att köra vidare, men än så länge vet jag inte vad SAIK vill, vi har inte tagit den diskussionen ännu. Det har mest varit turbulens och det finns det inga vinnare på.

Även Hammarbyspelaren David Karlsson finns på företagets lönelista. Marco Engberg kunde glädjas lite extra eftersom klubben tog sitt första SM-guld.

- Ja, jag blev en ofrivillig vinnare, säger han med ett skratt.

Fakta

Sandviken AIK:s pressmeddelande:
”Under måndagen genomfördes ett planerat möte mellan Magnus Muhrén och Rune Nyberg, ordförande SAIK Bandy, samt sportkommitténs ordförande Arne Anderstedt.
Från föreningens sida har gjorts en samlad bedömning som resulterat i att Magnus inte kommer att erbjudas något nytt kontrakt med SAIK Bandy.
Som vi redan berättat tog Magnus tidigare i vinter initiativ till att säga upp sitt gällande kontrakt med föreningen.
Magnus kommer nu att gå vidare i sin bandykarriär och från SAIK Bandy kan vi då se tillbaka på 17 fantastiskt framgångsrika år tillsammans med en spelare som lämnat skarpa avtryck i nationell och internationell bandy i allmänhet och i SAIK Bandy i synnerhet.”

Svenska Ishockeyförbundet kör över både RF och RIN och avslår Bodens dispensansökan om att få lämna ligaorganisationen Hockeyettan och ha rätt att teckna egna avtal gällande ljud och bildöverföring.

-RIN har inte behörighet att ta beslut om ändringar eller ogiltigförklaring av förbundets tävlingsbestämmelser skriver förbundet i ett skriftligt uttalande.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

Är det inte Qatar så är det covid19 som stoppar eller försvårar internationellt umgänge inom idrotten.  

Nu har i allla fall Svenska Fotbollförbundet agerat.  I ett brev betonar förbundet sitt missnöje med Qatars behandling av två norska journalister som greps i Qatar ochfrihetsberövades i över trettio timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Johannes Hösflot Kläbo var storfavorit till segern i sprinterfinalen vid Världscup-premiären i finska Ruka. Men mycket sensationellt vann den nya ryskstjärnan, Alexander Terentev, som utklassade fältet, inklusive Kläbo med just norrmannens egen segerstil attspringandes på skidorna knäcka och genera övriga åkare.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Uppladdningen pågår. Lördag morgon startar TV-kriget. Vinterstudion mot Viaplay Vinter. Det blir ett fullmatat veckoslut för båda kanalerna sänder i timslånga block från helgens vinteridrotter.

Det är etablerade och uppskattade Vinterstudion i SVT mot utmanaren och uppstickaren Nent Group och Viaplay Vinter i sexan som ny dedikerad vintersport-kanal.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.