Kronofogden pressar Svenska Rallyt

Svenska Bilsportförbundet tvingas gå till kronofogden för att få 1,7 miljoner kronor från Svenska Rallyt. Det blev enda utvägen när avgifterna för VM-tävlingen 2010 dröjde i nästan fyra månader.
Annons

- Pengarna skulle ha varit betalda i februari innan tävlingen, säger förbundsordförande Kåge Schildt.

"Vi ska göra rätt för oss"

- Vi kommer att göra rätt för oss, säger Bertil Klarin, tävlingschef för rallyt, till Värmlands Folkblad.

Klarin väljer att hålla en låg profil i intervjun.

- Jag känner inte till att förbundet har gått vidare med ärendet. I övrigt har jag inga kommentarer i det här läget annat än att vi har en dialog med förbundet och ska göra rätt för oss, säger Klarin.

Uppenbarligen är det en fråga om att en tillräcklig likviditet har saknats.

Ska betala 2 miljoner - före arrangemanget!

- Vi har lite svårt att betala två miljoner kronor innan tävlingen startat.

Enligt avtalet ska bilsportförbundet ha pengar från VM-tävlingen den 12-14 februari innan arrangemanget ens har startat.

Den 7 april lämnade Svenska Bilsportförbundet in en ansökan om betalningsföreläggande till kronofogdemyndigheten. Det handlar om 1 764 936 kronor och är ställd till Svenska Rallyt Sport AB.

Kåge Schildt visar en viss tolerans.

- Svenska Rallyt har släpat efter med avgifterna tidigare år, men aldrig så här länge. Det är inte mina pengar utan förbundets och dess medlemmar. Vi måste se till att driva in dom och låter ärendet ha sin gång, motiverar han.

De ska skriva nytt avtal

Under den senaste tiden har skulden minskat. Kronofogden har inte samma belopp att behandla.

- Pengar har betalats in, men det är en bra bit kvar, säger Schildt i Värmlands Folkblad utan att tala om det aktuella beloppet.

Trots skulden samtalar parterna och snart ska de enas om ett nytt avtal för Svenska Rallyt 2011.

Padelverket som grundades 2016 blir en del av Padel United. Via den sammanslagningen uppstårStockholms största padelaktör n. Fusionen innebär en tydlig satsning på att göra padel tillgängligt för alla och siktet ärinställt på att starta padelverksamhet i hela Sverige

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Kil strax nordväst om Karlstad välkomnar golfklubben nyanlända med öppna i armar – i samarbete med ortens språkcafé som blir navet i en satsning för att få nyanlända att komma in bättre i samhället genom golfanläggningen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.