Bara väntan återstår i Björklöven

En första signal kommer i veckan, men det slutliga beslutet om elitlicens fattas av Svenska Ishockeyförbundets styrelse någon gång i mitten av månaden. Till dess får alla inom och nära Björklöven ge sig till tåls.

Alla papper är skickade till förbundet. Ordföranden Mattias Lundberg anser att nu har man gjort allt vad som kan begäras. Ett gigantiskt ekonomiskt stålbad och en konstruktion av framtidens arbete har skett och nu är apporten med ett bokslut, en ekonomi i balans och ett positivt eget kapital fullbordad.

Samtidigt finns det inget annat val än att planera nästa säsong – i allsvenskan.

Inte minst ska en spelartrupp säkras och här finns goda kontakter med flera elitklubbar. Björklöven har fått muntliga löften från Modo, Linköping, Frölunda, finska Tappara och andra elitserieklubbar om lån av spelare om det krävs.

- De ska se vad de kan göra om det saknas spelare i Björklöven, säger Johan Björk till Västerbottens-Kuriren.

- Det finns helt klart fortfarande tillgång på spelare. Det gäller bara att vi ska ha råd också, vi får under inga omständigheter göra av med mer pengar än vi får in, säger Jens Hellgren, en av Björklövens två tränare/ sportchefer.

Den 14 juni håller Björklöven, AB och IF, ett extra årsmöte för att utse ny styrelse. Ett möte där man hoppas kunna meddela att ishockeyförbundet gett klartecken till elitlicensen och spel i allsvenskan.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Sverige fortsätter att söka internationella handbollsmästerskap och har gått ihop med Danmark och Norge med ambitionen att arrangera herrarnas EM 2026 och damernas EM 2028. Den skandinaviska trion är den enda kandidaten inför Europeiska Handbollförbundets extrakongress den 20 november då det formella beslutet ska fattas. – Tillsammans skapar vi förutsättningar för hållbara internationella mästerskap, säger Svenska Handbollförbundets ordförande Fredrik Rapp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.