Bara väntan återstår i Björklöven

En första signal kommer i veckan, men det slutliga beslutet om elitlicens fattas av Svenska Ishockeyförbundets styrelse någon gång i mitten av månaden. Till dess får alla inom och nära Björklöven ge sig till tåls.
Annons

Alla papper är skickade till förbundet. Ordföranden Mattias Lundberg anser att nu har man gjort allt vad som kan begäras. Ett gigantiskt ekonomiskt stålbad och en konstruktion av framtidens arbete har skett och nu är apporten med ett bokslut, en ekonomi i balans och ett positivt eget kapital fullbordad.

Samtidigt finns det inget annat val än att planera nästa säsong – i allsvenskan.

Inte minst ska en spelartrupp säkras och här finns goda kontakter med flera elitklubbar. Björklöven har fått muntliga löften från Modo, Linköping, Frölunda, finska Tappara och andra elitserieklubbar om lån av spelare om det krävs.

- De ska se vad de kan göra om det saknas spelare i Björklöven, säger Johan Björk till Västerbottens-Kuriren.

- Det finns helt klart fortfarande tillgång på spelare. Det gäller bara att vi ska ha råd också, vi får under inga omständigheter göra av med mer pengar än vi får in, säger Jens Hellgren, en av Björklövens två tränare/ sportchefer.

Den 14 juni håller Björklöven, AB och IF, ett extra årsmöte för att utse ny styrelse. Ett möte där man hoppas kunna meddela att ishockeyförbundet gett klartecken till elitlicensen och spel i allsvenskan.

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.