MFF törs inte avvakta längre

40 miljoner kronor hittills i uteblivna intäkter jämfört med i fjol. Nu bävar de allsvenska kassörerna inför fortsättningen. I Malmö FF törs man inte avvakta utan har redan tagit beslut om sparåtgärder.

- Man kan konstatera att finanskrisen till sist även hunnit ifatt oss, konstaterar MFF:s vd Pelle Svensson på klubbens hemsida.

- Intäktstappet beror på såväl mindre sponsor- och publikintäkter än beräknat, som minskad efterfrågan på konferenser och evenemang i Swedbank Stadion.

Styrelsen ville inte vänta

Nu ska kostnaderna för externa tjänster minska och dessutom ska verksamheten omorganiseras för att sänka kostnaderna för personal och driften.

- Vi har fått i uppdrag av styrelsen att genomföra  besparingarna. Personalen är informerad, och vi jobbar nu på hur vi ska lösa det, berättar Pelle Svensson.

Han betonar dock att sparplanerna inte ska påverka de sportsliga ambitionerna.

- Vi vill och kan vinna Allsvenskan 2010. Det har också laget visat med all tydlighet att man kan klara av. Detta ska inte störa deras fokus, förtydligar Pelle Svensson.

Superettan mot strömmen

Samtidigt rapporteras om att Superettan har ökat publikantalet med 48 procent jämfört med i fjol. När Allsvenskan har tappat mer än var fjärde åskådare kan Superettan påvisa en sensationell ökning.

Efter nio omgångar har publiksnittet ökat med 48 procent och serien är på väg mot sin näst högsta siffra genom tiderna. 128 192 personer vid samma tidpunkt i fjol har nu blivit 186 938. Per match blir det 1 780 ifjol mot 2 633 i år.

- Ökningen är inte helt oväntad men det som är extra glädjande är att det här inte bara är en Hammarby-effekt. Det är klart att det spelat in, men många klubbar gör ett bra jobb och se på Norrköping och Landskrona som är rejält på gång igen, menar, säger Tommy Theorin, generalsekreterare på SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll till tidningen Helsingborgs Dagblad.

Hammarby och Norrköping lockar

Theorin märkte en allmän optimism bland klubbarna redan vid upptaktsträffen i april.

- Klubbarna har visat en härlig djäklaranamma, de har spottat i nävarna och kavlat upp ärmarna. Dessutom visas fler matcher i tv och det ger alltid en effekt. Så jag tror inte att det här är en tillfällighet, intresset kommer säkert att hålla i sig hela serien ut.

Hammarby har bäst snitt på hemmamatcherna med 8 634 åskådare medan Norrköping lockar störst publik (4 042 per match) på bortaplan. Totalt sett toppar Hammarby före Norrköping följt av Landskrona.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.