Nicklas Bäckström skänkte 100 000 kr

Nicklas Bäckström är tillbaka i Washington, men hann före avresan göra ett mycket uppskattat besök på barnkliniken på Gävle sjukhus. Han överlämnade 100 000 kronor, vilket var överskottet från hans välgörenhetstävling i golf i somras.

- Fantastiskt, jag blir alldeles varm inombords, sa barnklinikens chef Lena Selinder till Gefle Dagblad.

Nu var inte Nicklas Bäckström ensam utan han hade med sig hockeykamraterna Ove Molin, Anders ”Masken” Carlsson och Mats Bengtsson och de tillsammans tog fram jättechecken och visade för alla barn och anställda som sedan fick tårta och glass.

- Pengarna kommer att gå till saker som förgyller barnens tillvaro. Det kan vara presenter, kanske biobiljetter eller pengar så att de kan gå ut och äta middag tillsammans med sina familjer. En del av våra barn är sängliggande länge och då efterfrågas tv-spel. Där ligger vi lite efter med tekniken, säger Lena Selinder.

Idén är att genomföra en liknande golftävling varje sommar och locka de främsta stjärnorna. Nicklas Bäckström vill starta en stiftelse som gynnar ungdomar och bra ändamål.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Tillsammans med Svenska Spel gör Svenska Ishockeyförbundet nu en flick- och damsatsning som bland annat innehåller utökat stöd för Damkronorna, riktat stöd till DamEttan, ett juniorslutspel samt en satsning på målvaktstalanger.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.