Politikerna lovade Carolina för mycket

Paret Carolina och Patrik Klüft kan tvingas riva sin sjöbod i Karlskrona. Den byggnad som politikerna sa ja till vill nu tjänstemännen vid länsstyrelsen stoppa.
Annons

- Det handlar inte om att hon heter Klüft, sa Carl-Göran Svensson (M), ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden vid Karlskrona kommun i våras när bygglovsärendet blev aktuellt.

Länsstyrelsen protesterar

I dag är det annorlunda. Länsstyrelsen tycker inte att ärendet fått rädd ordningsföljd.

- De har inte gjort något fel med bygglovet i sig, men samtidigt är det den sökandes skyldighet att ta reda på vad som gäller, säger länsstyrelsens planarkitekt Carina Burelius till tidningen BLT.

Paret köpte Sjötorp av Karlskrona Lyckå Ridklubb 2007. Ett år senare kunde de flytta in i ett nybyggt hus alldeles intill sjön.

Ja från politikerna

Paret Patrik och Carolina Klüft ansökte hos Karlskrona kommun för att få bygglov för en sjöbod vid sin båtplats nedanför sin stora tomt på nära 12 000 kvadratmeter.

Redan då stod det klart att ett tillstånd skulle strida mot strandskyddsreglerna och därför ansökte paret om dispens. Så långt var allt bra.

Men vid sådana här ärenden, och efter det positiva beskedet från miljö- och byggnadsnämnden, har länsstyrelsen inom tre veckor möjlighet att pröva frågan om dispens.

Paret avvaktar

Det hade paret Klüft inte en aning om utan både inledde och slutförde bygganden av sjöboden för att nu plötsligt få besked om att den är olaglig.

Länsstyrelsen river alltså upp bygglovet. Paret kan överklaga beslutet till miljödomstolen i Växjö och möjligheten finns också att ta ärendet till miljööverdomstolen.

- Vi får se om hur vi gör. Vi har inte diskuterat det så mycket ännu, och har inte bestämt oss för varken eller, säger Patrik Klüft i ett uttalande.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.