Politikerna lovade Carolina för mycket

Paret Carolina och Patrik Klüft kan tvingas riva sin sjöbod i Karlskrona. Den byggnad som politikerna sa ja till vill nu tjänstemännen vid länsstyrelsen stoppa.

- Det handlar inte om att hon heter Klüft, sa Carl-Göran Svensson (M), ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden vid Karlskrona kommun i våras när bygglovsärendet blev aktuellt.

Länsstyrelsen protesterar

I dag är det annorlunda. Länsstyrelsen tycker inte att ärendet fått rädd ordningsföljd.

- De har inte gjort något fel med bygglovet i sig, men samtidigt är det den sökandes skyldighet att ta reda på vad som gäller, säger länsstyrelsens planarkitekt Carina Burelius till tidningen BLT.

Paret köpte Sjötorp av Karlskrona Lyckå Ridklubb 2007. Ett år senare kunde de flytta in i ett nybyggt hus alldeles intill sjön.

Ja från politikerna

Paret Patrik och Carolina Klüft ansökte hos Karlskrona kommun för att få bygglov för en sjöbod vid sin båtplats nedanför sin stora tomt på nära 12 000 kvadratmeter.

Redan då stod det klart att ett tillstånd skulle strida mot strandskyddsreglerna och därför ansökte paret om dispens. Så långt var allt bra.

Men vid sådana här ärenden, och efter det positiva beskedet från miljö- och byggnadsnämnden, har länsstyrelsen inom tre veckor möjlighet att pröva frågan om dispens.

Paret avvaktar

Det hade paret Klüft inte en aning om utan både inledde och slutförde bygganden av sjöboden för att nu plötsligt få besked om att den är olaglig.

Länsstyrelsen river alltså upp bygglovet. Paret kan överklaga beslutet till miljödomstolen i Växjö och möjligheten finns också att ta ärendet till miljööverdomstolen.

- Vi får se om hur vi gör. Vi har inte diskuterat det så mycket ännu, och har inte bestämt oss för varken eller, säger Patrik Klüft i ett uttalande.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.