MFF avstår en försäljning av Roland

Dragkampen om Roland Nilsson har varit lika mycket en strid om makt som om pengar. Malmö FF och FC Köpenhamn är grannar och därför konkurrenter, men danskarna har så mycket större resurser. På onsdagseftermiddagen kom bekräftelsen – Roland Nilsson jobbar året ut i Malmö FF, sedan lämnar han klubben.

Malmöklubben har valt en tuff linje. Mästartiteln ska försvaras och den bästa förutsättningen är med Roland Nilsson som tränare.

Slut med hymlandet

Möten i MFF har varit både många och långa. Efter ett av styrelsemöten, som tog fyra och en halv timme, kom ordföranden Håkan Jeppsson ut och sa kort:

- Vad ska jag säga? Kan bara säga att läget är oförändrat.

- Vi kommenterar som vanligt aldrig något som ännu inte har hänt. Vi skulle inte ha något annat att göra. Det finns mycket som rör sig just nu, mycket som ni inte vet. När vi har något att berätta så gör vi det, sa Håkan Jeppsson.

Lugnare jakt på en ersättare

Men nu kan alla prata öppet i fortsättningen. Roland Nilsson lämnar MFF vid årsskiftet och alla vet vad som gäller.

MFF kan också söka en ersättare och får arbetsro. Alternativet att omedelbart hitta en efterträdare lät väl stressigt.

- Det är tråkigt för oss att Rolle inte väljer att stanna i MFF, men samtidigt är fyra år en ganska lång tid i dagens fotboll, säger MFF.s Vd Per Nilsson.

- Vi har varit förberedda på att detta skulle kunna bli det sista året.

Blev aldrig en försäljning

Nytillträdde sportchefen Per Ågren har redan inlett jakten på en trängare.

- Det är en naturlig del i mitt arbete och vi har sedan en tid tillbaka fördjupat oss i tränarfrågan och vilken kravprofil vi ska ha. Precis som med spelare måste även en tränare uppfylla vissa specifika kriterier. Bara för att man är en bra tränare behöver man inte vara rätt för MFF.

Nu fullföljer Roland Nilsson sitt kontrakt. MFF anser att det är bäst, men det betyder också att klubben går miste om ett antal miljoner eftersom danskarna vara beredda att köpa loss Roland Nilsson tidigare. Men uppgifter gör gällande att MFF beredd mycket mera än vad FCK ville betala.

Möjligen har affären ändå påskyndat ansträngningarna i MFF om att skapa större resurser. 

- Vi har nu klart med det riskkapitalbolag vi talat om och som ger oss handlingsutrymme. Utfallet är mycket bra, men vi har bestämt oss för att inte offentliggöra hur stor summa det rör sig om.

Han är hockey-Sveriges mest omstridda person den här hösten. Han har idiotförklarats, och har anklagats för maffiametoder.

 Möt Ronnie Glysing, 67 år, med hockeybakgrund i både Djurgården och Hammarby och sedan 2012 ordförande i Hockeyettan, som organiserar 40 klubbar från Kalix i norr till Halmstad i söder.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.