”Han kostar mer än hela vår trupp”

Han tippade 4-2 före matchen. Det blev 5-2. Han fördömde Malmö Redhawks linje att värva 16 spelare och Linus Klaséns lön om 4,6 miljoner. Stefan Bengtzéns eget Bofors, dvs hela laget, har en lönebudget om 4,3 miljoner.
Annons

Mycket blev bekräftat vid fredagskvällens match, Bofors-Malmö Redhawks, i Hockeyallsvenskan.

Bofors sportchef Stefan Bengtzén konstaterade bara fakta. Hans lag vann, ungefär med de siffror och efter det spel som han hade förutsett.

"Det är ett skämt"

"Det är löjligt att värva Linus Klasen när han får 4,6 miljoner i lön på ett år. Det har jag inte ens till mina 24 spelare. Det är ett skämt. Jag visste jag knappt vem Linus Klasen var, mer än att han spelat i Södertälje och varit en sväng på andra sidan Atlanten.Han själv tjänar dubbelt så mycket som hela vår spelartrupp gör tillsammans. Vi har en total kostnad för vår trupp på 4,3 miljoner."

Stefan Bengtzén var skarp i sina åsikter:

- Vi och Malmö lever i två skilda världar. Jag får leta spelare på bakgården, i juniorserier och division 1. Men vi försöker vara noggranna i att hitta rätt karaktärer, här i Bofors går laget före jaget. Och vi har bevisat den här säsongen att motivation slår klass, säger Stefan Bengtzén till Sport-Expressen.

Tvillingarna vill flytta

Malmös lönebudget om drygt 30 miljoner ligger som en tung skugga över laget och Sveriges dyraste spelare, Linus Klasén, har inte alls blivit den härförare som var avsikten med värvningen.

Fiaskot står på lut och nu kommer också rapporter om splittring i spelartruppen. Klubben kan förlora två av sina stora publikfavoriter. Enligt en initierad källa vill Ponthus Westerholm och Pathrik Westerholm lämna Redhawks, uppger Sydsvenska Dagbladet.

Det syns på Linus Klasen att han börjar misströsta på isen. Han var inte särskilt framträdande mot Bofors och han är trött på alla återkommadne synpunkter på sin lön..

"Svenska avundsjukan"

- Det är den svenska avundsjukan som talar. Jag känner honom inte alls sedan tidigare, det han säger får han stå för. Hade han haft ekonomiska möjligheter hade han också försökt värva en spelare som mig, så enkelt är det.

Stefan Bengtzén är ärlig på frågan om han hade du velat se Linus Klasen i Bofors tröja:

- Nej, jag tror inte att han hade fungerat här. Vi har andra kärnvärden än vår plånbok som gör att spelarna trivs och vill vara här, säger Bengtzén till Sport-Expressen.

- Problemet i Malmö är att man jobbar alldeles för kortsiktigt, det tycker jag. Malmö sätter en enorm press på sig själva och på spelarna de tar dit med så höga mål som man har satt. Det blir svårt när det börjar gå emot, vilket det ju har gjort under hösten.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Influencern Joakim Lundell, 35, är beredd att gå in med ”en ”extremt stor summa” – under förutsättning att satsningen går till  till en målvakt. Krislaget  LHC kan få hjälp från oväntast håll. Lundel, Influencern, östgöten och hockeyspportern vill bidra när LHC har inlett en insamling för att förstärka truppen.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.