”Lilla Åtvid” växer via miljonaffärer

”Lilla Åtvidaberg”, nja. Något annorlunda termer bör kanske användas. Åtvidabergs FF är klubben som nu har bildat ett investeringsbolag samtidigt som kommunfullmäktige ger borgen om 30 miljoner kronor för arenabygget på Kopparvallen.

Lagom till återkomsten till allsvenskan bygger Åtvidaberg i flera avseenden.

Strålande ekonomiskt resultat

Den ekonomiska summeringen av säsongen 2011 var glansfull. Klubben presenterade en finansiell bild som fick både konkurrenterna i Superettan och Allsvenskan att snegla avundsjuk.

I förhållande till omsättning var Åtvidabergs ekonomi föredömlig.

Nu fortsätter arbetet med att skapa en grund som är både stabil och trovärdig.

30 miljoner till Kopparvallen

Kopparvallen måste förbättras i flera avseenden och klubben vände sig till kommunen för att få hjälp.

Debatten i kommunfullmäktige handlade mycket om demokrati. Oppositionen menade att majoriteten föregick beslutet och att klubben redan var lovad pengarna till upprustningen.

Efter diverse käbbel blev det ändå klartecken till att Kopparvallen AB kan ta lån på maximalt 30 miljoner kronor.

ÅFF Partner Group bildas

Samtidigt pågår förberedelserna för ÅFF Partner Group.

- Meningen är att bolaget ska bildas i januari, säger ÅFF:s ordförande Jan Svensson.

Ett första möte med med nya potentiella finansiärer gav ett mycket bra resultat.

När Åtvidaberg nyligen köpte Tom Pettersson från Trollhättan innebar det föreningens största affär genom tiderna och allt var möjligt via externa finansiärer.

Sympatisörer i Stockholm

Investeringsbolaget ska göra det möjligt att värva klasspelare och samtidigt behålla den nuvarande truppen.

Nästa steg är att ett nytt informationsmöte ska genomföras i Stockholm, där det finns sympatisörer till klubben.

Då ska iockså formerna för ÅFF Partner Group AB vara klara och bildande sker direkt därpå.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

MotionsSverige är i gång igen. Med värmen kom löparna  och det kan inte manifesteras bättre än en återkomst för Göteborgsvarvet, Sveriges enskilt största motionsevenemang. På lördagen springer över 44 000 löpare från drygt 60 nationer  och281 kommuner och de här löparna berikar Göteborg med åtskilliga miljoner, bådearrangörer och näringslivet gynnas

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.