”Vi är här för ni bor i vårt hus"

Nu vet alla att Zlatan Ibrahimovic säljer sin vackra patriciervilla i Malmö. Däremot känner inte alla igen historien om hur han kom över huset. "Vi är här för att ni bor i vårt hus" sa Zlatan till ägarparet. Så började allt.

Efter ett tillkännagivande via ett pressmeddelande om att familjen stannar utomlands även efter karriären och därför säljs patriciervillan i Malmö nöjer sig Zlatan Ibrahomvic med sommarstugan på Resarö i Stockholms skärgård och jaktstugan i Offerdalsfjällen i Åre.

Fotbollssstjärnan är uppenbarligen både fastighetsintresserad och ombytlig. Då och då har han lämnat bostaden i Milano för att titta på olika objekt lite varstans.

Många fastigheter aktuella

Han har varit på husvisning i vackra Lärkstan i Stockholm, han har tittat på jaktmarker i Sörmland och utan bekräftelse sägs att han har en lyxvilla för 30 miljoner kronor på exklusiva The Palm i Dubai samt en lägenhet på femte avenyn i New York för 16 miljoner.

Oavsett vilket, pressmeddelandet från hans svenska varumärkesbyrå The Perfect Brands klargjorde planerna för huset i Limhamn:

"Det har under en längre tid florerat rykten om att vi skall avyttra vår privata bostad i Malmö. För att undvika vidare spekulationer vill vi härmed bekräfta att så är fallet. Anledningen till försäljningen är att vi bestämt oss för att fortsätta bo utomlands även efter karriären. Huset i Malmö förtjänar ett bättre öde än att stå obebott. Något faktiskt beslut om när, och under vilka förutsättningar försäljningen skall ske, är inte fattat."

Aldrig sugen på spel i MFF igen

I Malmö tycker många att beskedet är tråkigt. Patriciervillan i Limhamn har blivit en turistattraktion och därtill har många fans drömt om att han ska avsluta sin karriär i Malmö FF och allsvenskan.

Något som han själv aldrig verkar ha tänkt sig.

Han hade en dröm om att bo just vid havet i sin hemstad och det var därför han sökte det rätta huset – och han fann det.

"Ni bor i vårt hus"

I sin bok berättar han:

"Huset var verkligen bäst. Det var finast i Malmö, men det är klart, det fanns ett problem. Det bodde några i det och de tänkte inte sälja, och hur gör man då? Det var frågan. Vi beslöt att inte ge oss. Kanske rent av ge dem ett offer they couldn't refuse".

I boken fortsätter Zlatan berätta om hur han och Helena lyckades bli hembjudna till paret som bodde i huset och som inte hade några planer på att flytta. De gjorde en rundvandring och så sa Zlatan: "Vi är här för att ni bor i vårt hus"

Grillparty med landslaget

"Då skrattade den här mannen, jättekul liksom och absolut, visst, jag hade glimten i ögat. Det var humor på sätt och vis, en filmreplik. Men jag fortsatte: "Se det som ett skämt om du vill. Men jag är allvarlig. Jag tänker köpa huset, jag ska se till att ni blir nöjda, men vi ska ha det."

I september 2007 undertecknades köpehandlingarna. Priset blev 30 miljoner kronor och sedan har paret  Ibrahimovic-Seger renoverat huset för ett antal miljoner och varit inblandat i en rättslig process med hantverkare.

I somras bjöd paret in hela gänget, spelare och ledare i fotbollslandslaget, till en grillkväll, men nu framkommer att de egentligen har nyttjat huset väldigt lite.

De är aldrig där

- Det stämmer. De spenderar så lite tid där, säger Victoria Egler på varumärkesbyrån The perfect brands till TT.

- Det finns inte mycket mer att säga än så.

Fast nu inställer sig frågan om Zlatan Ibrahimovic kan få tillbaka pengarna som han har investerat i den vackra villan i Limhamn.

- Det är en fastighet för personer med  högt ställda krav. Jäkla fint skick, bedömer Stefan Cronholm, fastighetsmäklare i Malmö till Sydsvenska Dagbladet.

Tjänar 430 000 om dagen

Just Stefan Cronholm har sålt huset några gånger tidigare. Han kan bedöma villkoren och tror att prislappen hamnar på mellan 40 och 50 miljoner.

- Det finns inte många köpare. Pyramiden smalnar av uppåt. Men det finns folk med väldigt mycket pengar, till exempel återvändare från länder som förr hade lindrigare skatteregler  än Sverige.

- Han köpte för mer än marknaden ansåg att huset var värt och har lagt ner mycket pengar på att återställa huset till originalskick. Affären kan gå jämt ut, men jag misstänker att den inte gör det, säger Stefan Cronholm.

Men Zlatan Ibrahimovic är minst av allt en förlorare, så fortsättningen följer…

Och förresten, samma dag som Zlatan släppte nyheten om husförsäljningen, kom senaste lönelistan för världens mest ansedda fotbollsspelare. Här uppges att han tjänar 156 miljoner kronor om året – eller om man så vill – 430 000 kronor om dagen.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Fredag lunch, svensk tid, sker OS-invigningen i japan. Invånarna här är fortsatt tveksamma till spelen. Och en av huvudsponsorerna, Toyota, meddelar att företaget inte ska visa någon OS-relaterad tv-reklam.

Torsdagens nyhet ur svensk synvinkel var att Sarah Sjöström  har gett klartecken till start på sin OS-guldgren 100 meter fjäril. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.