Hockey-Sverige tvivlar inför besparingar

Sakta men säkert börjar man runt om i hockey-Sverige få klart för att sig att den ekonomiska förlusten på 25 miljoner kronor från hockey-VM måste få konsekvenser. Många klubbar kommer att drabbas.
Hockeyförbundets ordföranden Christer Englund tvingades medge det ekonomiska bakslaget. Foto: Pontus Lundahl, TT Nyheter


Datum nalkas då Sveriges Ishockeyförbund ställs till svars. Alla framträdande ledare träffas ansikte mot ansikte vid förbundets ordförandekonfrens den 15 november.

Vilken linje väljer förbundet?

Då ska förbundets ansvariga presentera planen för hur verksamheten ska fortgå utan 25 miljoner.

Radiosporten har pratat med ordförandena i flera av distrikten och många oroar sig för att anslagen ska bli lägre och att serieavgifterna ska höjas.

Frågan är vilka sparmetoder som krävs. Svaret angår många. Hockeyettan representerar ett antal föreningar och där känner ordföranden Ronnie Glysing tvivel.

De får spara själva

- Vår uppfattning är att det finns en uppenbar risk att de centrala nivåerna kommer att välja högre avgifter istället för att man rationaliserar verksamheten, säger Glysing som anser att förbundet får göra som föreningarna.

Till Sportradion säger han:

- Man får göra besparingar och se till att man blir bättre på att dra in pengar för det är inte meningen att föreningslivet ska vara med och finansiera detta.

Antingen eller

Antingen sparar förbundet på central nivå och att klubbarna undkommer eller, ja, det är klubbarnas farhågor, det är ute i hockey-Sverige som indragningar måste ske.

Förbundet har upprättat sin plan. Via besparingar och ökade intäkter ska man bygga ett överskott på 5 miljoner kronor per år. 

- Vi ser över hela verksamheten men just nu är inte anslaget till distrikten det som behöver ändras, säger Englund som inte kan peka ut några konkreta besparingar.

- Vi kommer att kontakta distrikten i god tid innan konferensen med de förslag vi har och då får de ta ställning till de presentationer som vi lägger fram.

Emma (inte verifierad)

lör, 2013-10-26 12:17

1. Bort med Christer Englund,

Bort med Christer Englund, allt har bara gått utför sedan han kom. Tacka vet jag på den tiden då Rikard Fagerlund styrde, då var det full fart både på isen och utanför den. Nu är allt bara patetiskt slätstruket

Lars Christenssons (inte verifierad)

ons, 2013-10-30 09:32

2. Hockey VM

Igår stod det klart att Svenska Ishockeyförbundet måste låna en avsevärd summa pengar av RF för att klara den löpande verksamheten efter det gigantiska VM fiaskot. Ett identiskt VM projekt som finska ishockeyförbundet lyckades skapa ett överskott på 95 miljoner lyckades Svenska Ishockeyförbundet göra en förlust på 25-27 miljoner kronor på. Alltså en skillnad på ca 120 miljoner kronor. HUR KAN DETTA ENS VARA MÖJLIGT??? Organisationskommitté för VM bestod av: Christer Englund (ordförande), Jonas Bergqvist, Peter Forsberg samt Anders Larsson.Samtliga fyra från Ishockeyförbundets styrelse. Samt Tony Wiréhn som Generalsekreterare för VM. Dessa fem bär det yttersta ansvaret för detta fiasko,som kan komma att äventyra svensk ishockeys ställning i framtiden. Att de får sitta kvar, och till och med bli omvalda är en outgrundlig gåta. HOCKEYSVERIGE TA ERT ANSVAR OCH AVSÄTT DEM !!!

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.