Bara fyra tjänar mer än Zlatan

Hur mycket pengar är i omlopp och vem tjänar mest? Sporting Intelligence har försökt kartlägga idrottsvärldens löner och kommit till slutsatsen att Zlatan Ibrahimovic är den femte högst avlönade idrottsmannen.
Floyd Mayweather Jr, världens bästa avlönade idrottsutövare med 477 miljoner kronor.
Annons

 

Spelarna i Manchester City är bäst betalda i världen. De tjänar faktiskt mer än baseballagen NY Yankees och LA Dodgers. 

Wigan hade sämsta löner

Lönesnittet i City ligger på 5 337 944 pund om året i lön, alltså över 58 miljoner kronor och motsvarar en löneökning  om 256 procent. 

Sporting Intelligence har undersökt alla världens lag. Genom att räkna på snittet på spelarlönerna under året kunde få fram siffror och i sin tur en statistik.

Dessutom, Wigan som vann FA-cupen och åkte ur Premier League förra säsongen, hade den lägsta genomsnittliga löner av alla Premier League-klubb 2012-13, med ett snitt om 1.750.000 pund per spelare sätta dem 166 : e i tabellen.

Två amerikanare 

Zlatan Ibrahimovic är alltså femma enligt den här undersökningen med sina 228 miljoner. Att jämföra med världens högst avlönade, boxaren Floyd Mayweather med 477 miljoner kronor.

 Därefter följer två fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo och Leo Messi som båda tjänar 326 miljoner.      

Stjärnan i amerikansk fotboll, Aaron Rodgers, kommer upp i 261 och sedan följer Zlatan     

Undersökningen tog hänsyn till 294 lag i sju sport, över 15 ligor och 12 länder, och omfattade 8 663 idrottsmän som tjänat totalt 16 150 miljoner dollar mellan dem.

Fakta

Här är genomsnittslön per spelare och år i de största klubbarna. 

1 Manchester City fotboll 58 mkr 

2 NY Yankees baseboll  57      

3 LA Dodgers baseboll 55      

4 Real Madrid fotboll 54      

5 Barcelona fotboll 53      

6 Brooklyn Nets basket 48      

7 Bayern München fotboll 47      

8 Manchester United fotboll 46      

9 Chicago Bulls basket 43      

 10 Chelsea fotboll 43      

Världens högst betalda idrottsmän 2013:

1 Floyd Mayweather boxning 477 mkr

2 Cristiano Ronaldo fotboll 326      

3 Leo Messi fotboll 326      

4 Aaron Rodgers am fotboll 261      

5 Zlatan Ibrahimovic fotboll 228

Källa: Sporting Intelligence

NBA (inte verifierad)

fre, 2015-05-22 15:56

1. Blir förbryllad av

Blir förbryllad av undersökningen. Chicago Bulls är alltså nia i världen gällande snittlön per spelare, men bara på plats 20 av 30 gällande total lönebudget i NBA. Och NBA-lagen har sånär som på någon spelare eller två, något eftersläpande kontrakt eller så, samma antal spelare anställda. Någonting är galet. Källa: http://hoopshype.com/salaries.htm

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Förhoppningen om färre restriktioner för idrotten finns inte i nuläget - i stället förlängs gällande restriktioner på grund av pandemin till den 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen vilket innebär fortsatt 8 personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster Likaså blir det fortsatt stopp för ungdomar att börja idrotta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.