Därför får hon behålla miljonerna

Serena Williams kom till Båstad som världsetta och var det stora affischnamnet. Hon spelade en match – och får behålla gaget om 4 miljoner kronor.
Serena Williams fick besvär med en ömmande armbåge igen och kunde inte spela mer än en match i Båstad. Trots det får hon behålla startpengarna om 4 miljoner kronor. Foto: Adam Ihse, TT

 

Efter enbart en match tvingades hon avbryta Collector Swedish Open. Hon anses nämligen ha uppfyllt avtalet genom att medverka på fler sidoevenemang än vad ursprungligen var planerat, uppger Jonas Arnesen, krönikör här hos Idrottens Affärer, på sin blogg http://arnesen-tennis.blogspot.se/.

Gjort fler uppdrag

Serena Williams bröt turneringen i torsdags men har stannat kvar i Båstad några dagar och åker hem under söndagen.

Hon fick 3,1 miljoner kronor för två år sedan vid första Sverige-besöket, men den här gången handlade det om 4 miljoner tack vare att dollarn blivit dyrare och att den snart 34-årige ikonen var inbokad på fler kringarrangemang än 2013.

Armbågsskadan förföljer henne sedan flera månader.

Ett taktiskt beslut

- Med tanke på att Serena Williams om drygt en månad inleder jakten på den US Open-titel som skulle säkra en Grand Slam n man förstås tycka att hon borde ha tagit det säkra före det osäkra genom att lämna återbud till Collector Swedish Open. Men hur hade det sett ut?, frågar Jonas Arnesen.

Serena Williams hoppade av förra året på grund av sjukdom och ytterligare ett avhopp hade skadat Båstad-turneringen inför framtiden.

- Kanske resonerade Williams likadant och att det i hennes bakhuvud fanns en tanke om att armbågen inte skulle hålla i mer än någon match. 

Ytterligare ett avhopp från Williams hade inneburit att arrangören inte hade kunnat marknadsföra henne som affischnamn i framtiden och hur trovärdigt hade det varit…

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.