1,9 miljarde kr utbetalade galant

Personalen på RF kan sträcka på sig. Riksrevisionens granskning som presenterades idag ger betyget - klart godkänt! Det gäller allt extraarbete som tillkom via statsbidragen om 1,9 miljarder kr till förbund och föreningar som en följd av pandemin.

”Träffsäkert och snabbt” heter det och RSV framhåller också acceptabla handläggningstider och RF:s egna granskningar av ansökningar efter beslut. Vissa initiala brister fanns men arbetet förbättrades över tid. 

"Vissa Brister, men...

Riksrevisionen påpekar att det funnit initiala brister kring motiveringar och betonar svårigheten att se hur de exakta styrsignalerna från regeringen fått effekt. Delar som Riksidrottsförbundet tar med sig i arbetet framåt med bidragsgivning.

– Det är bra att Riksrevisionen gör denna granskning och det är glädjande att det är övervägande positiva slutsatser kring vårt agerande i en krissituation för att kunna fördela krisstödet så effektivt men även snabbt som möjligt, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. 

- Det har inte varit lätt för oss att hantera en omfattande arbetsuppgift i en tid då vi också hade stor press att sköta krissituationen i övrigt. Mycket av vår kraft och tid har gått till krisen och då har annat fått stryka lite på foten,

"Utveckklar oss"

Rapporten visar att det generellt sett inte varit någon lätt arbetsuppgift för vare sig för Riksidrottsförbundet eller några av de övriga organisationer och myndigheter som deltagit i granskningen.

– Att hantera stöden har inneburit en väsentlig arbetsuppgift för oss på i ett trängt och svårt läge där behov av snabbhet och effektivitet varit stora. Jag vill verkligen tacka för de insatser som gjorts för att klara jobbet. Resultatet och de slutsatser kommer vi att ha med oss när det gäller stöd i liknande framtida situationer och i Riksidrottsförbundets normala bidragshantering, betonar Björn Eriksson.

Thomas Ejdferhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

2013 kom 216 888 åskådare på plats, 2017  ännu flera, nämligen 240 045 och nu, dagen innan premiären rapporteras 517 000 biljetter sålda. Damernas EM blir en succé, det står redan klart, rapporterar TT. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.