Västervik vinner på Hästens fall

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Puckar utan spelare. Frågan är vad som ska ske nu i Himmelstalundshallen i Norrköping.

Föreningen uppfyller därmed inte Svenska Ishockeyförbundets krav för elitspel och vägras  elitlicens.

Bolaget har även skatteskulder på 1 194 191 kronor en samt en obetald skuld på 138 058 kronor

 -Har man inte ekonomin i ordning ska man inte spela hockeyallsvenskan, säger ligans sportchef, Erik Ryman.

På isen lyckades laget bättre och undvek negativt kval.  ”Hästen” föll i åttondelsfinal mot Västerås, 0-2 i matcher.

-Det är stora  ekonomiska siffror och vi jobbar för att hitta vägar ur det här, men jag vet inte om vi kommer att klara det ärligt talat, säger  ”Hästens” ordförande, Richard Rauge till lokaltidningen NT.

Av ansökan framgår att ”Vita Hästen Hockey AB är på obestånd som inte är tillfälligt och hemställer att Norrköpings tingsrätt omgående försätter aktiebolaget i konkurs”.

Vita Hästen har spelat i HA sedan 2014 och blir konkursen ett faktum kommer Västervik, som föll i det negativa kvalet mot Tingsryd, att erbjudas den vakanta platsen.

-Senast den 30 april måste Vita Hästen ha alla papper i ordning och godkända av licensnämnden. Om inte, får Västervik den vakanta platsen. Förbundets tävlingsbestämmelser är tydliga i det i det avseendet, fastslår Erik Ryman.

Västervik föll mot Tingsryd, 2-4 i matcher i det negativa kvalet, men kan nu ges chans till fortsatt spel i HA. 

Ny sportchef är tidigare spelaren Victor Öhman. Han säger till Västerviks-Tidningen.

-Jag följer förstås noga vad som händer, samtidigt lider jag med föreningen och spelarna. Mitt arbete blir beroende på hur ansökan om konkurs landar. Ska jag sätta ihop ett lag för HA, eller Hockeyettan. Jag vill ha besked så snart som möjligt.

Konkurser är ovanliga i idrotts-Sverige, det senast kända är speedwaylaget Masarnas konkurs i februari i år.

 I juni 2020 flyttades Karlskrona ned i seriesystemet sedan de vägrats licens för spel i HA.  Föreningen var skuldtyngd efter spel i SHL och av förbundet påtvingat en stor och kostnadskrävande ombyggnad av sin ishall. Krav som senare har slopats..

 Karlskrona har inte kunnat återta platsen i HA och spelar kvar i Hockeyettan

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.