Succén, Modo nådde 127 miljoner i omsättning

Det blev en vinnarsäsong i flera avseenden för Modo Hockey. Räkenskaperna visar att klubben hade en omsättning på inte mindre än l 126,9 miljoner kronor, vilket är en ökning med hela 26,9 miljoner från föregående år. Modo har aldrig satsat större,men belöningen blev också den bästa - med en plats i SHL!

klubben går med 4,1 miljoner plus och ökar sitt egna kapital till 22,1 miljoner.

– Vi är jätteglada, säger Modos vd Johan Widebro i Modo Channel.

Han berättar också att överskottet har uppstått trots större kostnader - satsningar på tak, isaggregat, samt nya mediakubs- och högtalarsystemet

ökat kraftigt , men tack vare det lyckosamma slutspelet vände siffrorna till plus.

–Att vi äger restaurangerna och barerna själva är ett enormt plus om vi jämför med vissa klubbar som lagt ut det på entreprenad. Vi gör ett jättebra jobb i huset och försöker skruva på allting, men 127 miljoner är fantastiskt, säger Widebro.

Men nu måste srenan uppgraderas ytterligare.

– Det är ganska stora förändringar som ska ske. Dels ska sargen bytas och det är ett arbete som påbörjas nu. Vi ska bygga om två loger till en kameraplattform så att det ska bli bättre vinkel på C Mores sändningar. Vi ska in med nytt säkerhetskamerasystem, det ska till ett målkamerasystem och hela Wi-Fi:t ska bytas ut. Eventuellt måste även belysningen bytas, säger han.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.