"En uppgörelse alla är nöjda med"

- Vi har nu suttit ned och kommit fram till en lösning som alla känner sig nöjda med.

I ett gemensamt uttalande på Örebro Hockeys hemsida meddelar spelare och klubbledning  att striden om pensionsavsättningar, och som var på väg landa i Arbetsdomstolen, har lösts.

De två parterna, fackförbundet Unionen som företrätt åtta Örebro-spelare samt Arbetsgivaralliansen, som förhandlat för SHL-organisationen, har mötts i en förlikning. Vad den innebär har inte kommunicerats.

300 00 krav i krav för var och en

Åtta spelare i Örebro hade totalt 1,8 miljoner kronor i ekonomiskt krav på Örebro,  prestigevärvningen Mattias Bromés krav  var högst eller drygt 900 000 kronor. Var och en yrkade också 30 000 kronor i skadestånd.

Inledningsvis var Örebros vd. Mikael Johansson helt oförstående till spelarkravet.

-Vi har följt arbetsgivaralliansen råd och anvisningar till 100 procent, sade Mikael Johansson.

I ytterligare två SHL-klubbar, Timrå och Leksand, har spelare diskuterat att driva frågan vidare till Arbetsdomstolen.  Hos övriga 11 SHL-klubbar har inte luftats missnöje över pensionsavsättningars regelverk.

Förlikningen i Örebro torde innebära att spelare och förening har mötts i någon form av ekonomisk uppgörelse samt att tidigare oklarheter avseende avtalets innebörd nu rätats ut.

"Avsluta på bästa sätt"

-Nu fokuserar vi fullt ut på att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt, avslutar Mikael Johansson.

Örebro höll hemma mot MoDo, 1-2, i SHL-omstarten efter 11 dagars vila. Laget slåss för att undvika negativt kval och med 11 omgångar kvar att spela åtta poäng ned till kvalspöket.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.