Lagrell sätter press på AIK

Två gånger har byggstarten för Nationalarenan i Solna blivit uppskjuten. Men fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell är inte orolig. Däremot vill han påskynda processen och tänker därför mana på AIK. Han avslöjar också för IA att han kan tänka sig arenan utan ett klubblag.

- Det är inte alls uteslutet. Jag blir inte skrämd vid den tanken. Det finns flera andra exempel på stora arenor som saknar seriefotboll, anser Lagrell och hänvisar bland annat till Wembley i London.

- Dessutom är det aktuellt med en mängd inkomstbringande aktiviteter på arenan, betonar Lagrell utan att vilja berätta vad han avser.

För två miljarder kronor får Sverige en ny nationalarena för fotboll. 2012 ska anläggningen vara klar. En ultramodern stadion med ett skjutbart tak, plats för ca 50 000 åskådare vid fotboll och 65 000 personer vid konserter.

Processen inför första spadtaget har dock varit besvärlig. Det finns två skäl – dels själva byggnadsplaneringen med aktuella tillstånd och dels frågan om AIK vill spela sina matcher här.

Försenad byggstart

Byggstarten av Swedbank Arena planerades först till den 4 maj och därpå den 5 juni. Vid det sistnämnda tillfället, dagen innan VM-kvalet mot Danmark, var det tänkt att Zlatan Ibrahimovic skulle delta och tillsammans med Lars-Åke Lagrell och andra ledande personer så för en stilig procedur.

Hanteringen av detaljplanen och i sin tur ett överklagande hos Länsstyrelsen gick fort. Samma person/personer har rätt att överklaga fram till den 24 juni och först då kan processen fortgå. Kommer en ny protest uppstår ytterligare väntan. I annat fall blir det byggstart direkt efter semesterperioden.

- Innan något har vunnit laga kraft varken vill eller ska vi göra något. Och vi kan vänta lite till, det är ingen fara, påpekar Lars-Åke Lagrell.

Miss i kommunikationen

Att han bara en dryg vecka innan gick ut i media och meddelade att Peabs köp av Råsunda var klart visade sig inte heller stämma.

- Nej, där blev det lite fel. Men Peab och vi är överens och händelserna har sin gång så fort vi kan börja bygga den nya arenan, säger han och menar den avsiktsförklaring som upprättades mellan parterna 2007 och som gäller än i dag.

Nästa fråga har blivit kontroversiell och AIK:s fans är kritiska. Det har gått så långt att AIK:s styrelse har gått med på att bilda en Arenagrupp som ska syna förutsättningar för olika alternativ till spelplats.

- Visst, AIK har sin fulla rätt att spela var de vill. De ska absolut inte känna sig påtvingade Swedbank Arena, betonar Lagrell. Men vi tänker göra allt för att AIK ska vilja följa med från Råsunda till den nya anläggningen.

Det är Arenabolaget som sköter förhandlingarna med AIK.
- Jag tycker att frågan har gått lite snett och därför ringde jag ett par personer i den där arenagruppen. Vi hade ett bra resonemang och de förstår hur förbundets agerande både när det gäller planeringen av Nationalarenan och hur vi vill göra med Råsunda.

- Ytterst handlar det om att våra 3 375 fristående föreningar får en halv miljard kronor när vi säljer. Pengar som berikar fotbollen.

Upp till AIK att hänga på

Nu vill Lars-Åke Lagrell bana väg för en snabbare planering och han ska själv agera:

- Jag ska skriva ett brev till AIK som borde påskynda arbetet. Min uppfattning är att klubben ska kalla till ett extra årsmöte för att behandla frågan.

Lagrell vet att arenagruppen ska presentera sitt arbete först i december.
- Jag har inget emot den gruppen, men nu inleds mycket av utformningen av arenan och AIK borde med från start. Det är nu jag vill ha dem med, annars går tåget. Men jag hoppas att vi kan finna en lösning där även den enskilde supportern känner sig nöjd., fastslår Lagrell.

Thomas Ejderhov

magnus (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 12:31

1. NU??? I två års tid har ni

NU??? I två års tid har ni inte ens besvärat er om att fråga eller lyssna på våra önskemål, men nu är det bråttom helt plötsligt. Ren rappakalja lagrell och det vet du!

Eric (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 13:16

2. Lagrell for real?

"men nu inleds mycket av utformningen av arenan och AIK borde med från start" Jaså, trodde att allt redan var klart då de vägrat ge AIK nån som helst insyn/samarbete eller en plats i Arenabolaget. "Nej, där blev det lite fel via vår kommunikationsavdelning på förbundet" Nej du, du vart bara påkommen med ytterligare en lögn. "och därför ringde jag ett par personer i den där arenagruppen" Och motparten bemöts med en enorm respekt ser jag. Lagrell, ta du och skicka ditt brev så jag får ytterligare en chans att rösta bort din MultiArena, så du får ha dina monstertruckar ifred

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 13:26

3. Sosse Lagrell

Din lilla sosse, avgå avgå avgå. Ditt ända mål här i världen är att Stockholmslagen åker ur allsvenskan. Jag menar inte AIK, som inte är ett Stockholmslag. Dessutom kommer 2 miljarder inte räcka för att bygga Sossearenan, skulle bli förvånad om kostnaden för bygget slutar under 3 miljarder. Nu när Swedbank står på ruinens brant undrar många vad som händer med finansieringen av arenan!

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 14:06

4. "men nu inleds mycket av

"men nu inleds mycket av utformningen av arenan och AIK borde med från start. Det är nu jag vill ha dem med, annars går tåget." Just detta har nu ju sagt just NEJ till, vi får inte vara med och påverka utformningen. Det här är väl 4e gången i rad nu som Folk runt Swedbank ljuger i media. Vill ni ha AIK där så kan ni göra 2 saker, erbjuda oss en bra ekonomisk deal där vi delvis eller helt äger våra egna arrangemang samt att låta oss påverka utformningen. Dessa 2 saker har ni redan sagt nej till. Det enda Lasse vill med sitt brev är att påpeka att de river vårat nuvarande hem, Råsunda där ett av de mest klassiska VM någonsin spelats SKAM!!. Och att vi borde skriva på för er därför. Dra åt helvete tack, vi har redan haft ett extra inkallat möte i år där vi röstade fram Arenagruppen, ingen ny info från er har kommit så varför ska vi ha ett till möte?

Johan (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 17:08

5. Skitsnack!!

"Men vi tänker göra allt för att AIK ska vilja följa med från Råsunda till den nya anläggningen.". Detta är ju bara skitsnack. Hade swedbanks arenagrupp från början fört en dialog med AIK och dess supportrar. Och varit villiga att lyssna och ta till sig förslagen och kraven. Då hade AIK redan skrivit på avtalen, och första spadtaget hade redan varit taget.

Triarii (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 17:16

6. - Ytterst handlar det om att

- Ytterst handlar det om att våra 3 375 fristående föreningar får en halv miljard kronor när vi säljer. Pengar som berikar fotbollen. Vad är det för snack?Det är ju försäljningen av marken som Råsunda står på som ger SVFF en del av Nya Nationalarenan.allt satsas i ett stort projekt som redan med AIK kommer blöda ekonomisk.Dom räknar ju till och med att alla Sthlmderbyn ska spelas där???Bajen och Bp kommer ju båda ha helt nya arenor men Lagrell förbjuder väl spel på dom så ekonomin för arenabolaget gynnas.Säkerheten är för låg säger han haha! Lagrell är en notorisk lögnare och bör inte bemötas på nåt annat sätt än motstånd

Vigge (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 17:32

7. Som flera redan är inne på är

Som flera redan är inne på är detta naturligtvis skitsnack från Lars-Åkes sida. Detaljplanen är klubbad, vilket betyder att inga egentliga ändringar kan ske med arenan. Det enda AIK kommer få vara med att bestämma om är placering av skyltar och färg på stolar. Arenabolaget bryr sig så mycket om sin största tilltänkta hyresgäst att man har skitit i att planera in för kanslilokaler för AIK, klubben som har haft sitt kansli i Nationalarenan sen hedenhös. Arenabolaget ljuger, bryter överenskommelser och negligerar AIK, sen tror man att vi ska skriva på nånting? Dessutom är kostnaden redan idag uppräknad från ursprungliga 1,9 miljarder till 3 miljarder (se dagens industri från 18/1/2009 bl.a) och dyrare kommer det att bli. Man vidhåller dessutom fortfarande den löjliga tidsplanen 2012 när bygget är försenat nästan 2 år sen det datumet släpptes första gången. Klåpare, idioter och lögnare är chefer för det här projektet och AIK ska inte ha med det att göra överhuvudtaget.

Triarii (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 17:46

8. Mikael Albinsson som är

Mikael Albinsson som är marknadschef för arenaprojektet var också inblandat i Sydafrikafiaskot för några år sen som slutade med att över 70 personer fick gå efter Prfirman som dom jobbade på gick omkull.Han verkar ju vara duktig på att ljuga och misslyckas han med....http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9911/25/sydafrika2.html

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 21:33

9. Herregud lagrell inte har du

Herregud lagrell inte har du många rätt inte. Detta kommer att bli AIK:s död om vi börjar spela på detta skrytbygge. Supportergrupper försökte påverka arenan, AIK har försökt men man har bara skrattat åt dom, nu i elfte timmen vaknar lagrell till. Ryktena säger att AIK ska få färglägga en egen korvkiosk på norra. I övrigt kvarstår ursprungsplanen. Köp skytteholm eller nån annan skitplan och utveckla den från scratch. Råsunda var en liten skitplan från början. Bygg en läktare i taget så har vi ett eget mastodontbygge om 10-15 år. Framförallt så är det enda vettiga ekonomiska lösningen.

Jimmie (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 22:24

10. Råsunda - En kulturell byggnad!

Råsunda är i mina ögon en kulturell byggnad eftersom två VM-Finaler spelats här,VM 58 och Dam-VM 95,men ändå planerar man att riva denna historiska byggnad och bygga ett fjompigt j*vla skrytbygge istället.Vad är det som gör att Stadion inte får rivas till skillnad från Råsunda?!?Hoppas innerligt att AIK inte spelar på Swedbank Arena som det så "FINT" heter.Den passar helt enkelt inte och ska AIK komma bort från SvFF så är det här chansen.Köp och rusta upp Råsunda.RIV för guds skull inte denna historiska byggnad! Inte undra på att svensk fotboll håller på att gå under då personer som Lagrell sitter på tronen och bestämmer.

Daniel (inte verifierad)

tors, 2009-06-18 22:32

11. Lagrell, förstår du inte att

Lagrell, förstår du inte att ingen lyssnar/tror på dig och din fantasi arena. Vi står enade och kommer ALDRIG vika en centimeter! Det är en för viktiga fråga för oss!

Gurra Sjöberg (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 00:00

12. Hemma på Råsunda

Skönt att se hur paniken sprider sig på SvFF. Det finns inte en chans i helvete att dra runt Swedbank Arena utan AIK. Jämförelsen med Wembley är bara löjlig. Fråga Stade de France och Baudoin-stadion i Bryssel hur det går utan klubblag.... Anpassningen till fotboll och AIKs behov? Jo man har ju satt dit Sune Hellströmmer - det slutgiltiga beviset på att SvFF är fullständigt tondöva och fattat noll. Igen.

Sv Stockholm (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 00:55

13. Panik i SvFF

Det är med stor förundran man läser om hur ledningen i Svff är felunderrättade om utifall de sålt sin egen arena (Råsunda) eller inte samt en källa till stor munterhet runt mitt köksbord. Tur att det inte är ngt viktigare än landslaget ni styr över. Man kan ju lukta sig till paniken som börjar sprida sig i förbundet iom att Gnaget ännu inte lämnat positivt besked gällande spel på den planerade arenan. Chansen att få affären att gå ihop utan att ha ett hemmalag av dignitet spelandes på en så dyr arena känns ju som ett rejält riskprojekt som bara antingen folk med obegränsade resurser eller väldigt dåligt omdöme skulle satsa pengar i, frågan är vilken kategori som Peab, Solna stad och övriga inblandade i arenabolaget tillhör. Lagrell, du kan ta ditt brev och stoppa upp det där solen inte skiner. -Bonnläpp!

Anonymous (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 05:11

14. Vad begär AIK för att gå med?

Förmodligen vill de fortsätta med alla fördelar de har nu, som att få Martin Hansson vid alla derbyn t ex, plus minst tre utfyllnadsplatser i U-21 om utgångsbud. Nej avgå Lagrell för du är alldeles för korrupt. Man ser att smålänningen i honom lockar med extrapengar till AIK i olika kringarrangemang. De luktar verkligen.

Alberget 4 (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 09:22

15. Självklart ska gnaget spela på Swedbank Arena Ulriksdal

Självklart ska gnaget spela på Swedbank Arena Ulriksdal, inte för att man som Djurgårdare vill erkänna det men gnaget är Sveriges och kanske Nordens största fotbollsklubb och det är givet att de spelar på den största arenan. Fotbollsförbundet måste gå AIK till mötes vad det gäller hyra och ägande av sina evenemang. Det upptagningsområde som gnaget kommer att få blir grymt. Ingenting säger att de inte kan attrahera publik ända upp till Uppsala, kanske längre, tänk Gävle. Så till alla gnagare, ni borde bli smickrade över förbundets inbjudan och ni kommer tyvärr att tjäna enorma pengar på eran nya arena, dessutom har ni ju hockeyn i Ritorp, endast ett stenkast från den nya megaarenan. *avundsjuk Djurgårdare*

Gurra Sjöberg (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 09:32

16. Jo du Alberget, jag är djupt

Jo du Alberget, jag är djupt rörd av din omtanke. Men tyvärr finns det en logisk lucka i resonemanget. Det blir inte "våran" nya arena. Det är och förblir SvFFs arena med AIK som hyresgäst. För egen det kan jag tycka att det är synd att inte DIF och AIK ens diskuterat förutsättningarna för att göra något tillsammans. Kan Inter och Milan så... SvFF som tror på att Bruce Springsteen skall komma en gång i månaden och att Sverige - Rumänien i kval till dam-EM skall dra 50 000 är i alla händelser inte rätt partner för AIK. Om inte annat skulle det väl vara trevligt för DIF att få umgås en stund med en äldre förening som dessutom i motsats till DIF är bildad inom tullarna?

Alberget 4 (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 11:46

17. Inget nytt under solen mao...

Råsunda är SvFF:s arena och ni deras hyresgäst, allt blir som vanligt, ingen lucka i resonemanget alltså. Att ni vill ligga sked med oss förstår jag, för bara några månader sedan var 99% av er beredda att flytta till Nya SöS. Ni äcklar mig, fortsätt att hålla er utanför stadsgränsen tack. SOLNATATTARE!

Gurra Sjöberg (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 13:22

18. Jaha och inte helt oväntat

Jaha och inte helt oväntat flög kapsylen av Alberget där. Nåja, du är säkert nöjd med Stadion och André "vaffan når målvakterna upp till ribban - va leder vi inte med 8-0 och var är Marta?" Jeglertz tillsvidare. Nästa år blir det superettan och kanske passar Stadion bättre då? Om ni inte hittar en ny Quirinho för alla nya pengar ni fått förstås. Härliga Djurgårn! It's funny because it's true.

Alberget 4 (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 14:11

19. Alltid nöjd!

Som DIF är jag alltid nöjd, och på Stadion kan bara en idiot ha synpunkter på. Superettan? Varför inte, bollen är rund. Glad midsommar, brillmongon-copycats.

Alberget 4 (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 14:14

20. Tyvärr finns det en logisk

Tyvärr finns det en logisk lucka i resonemanget. Det blir inte "våran" nya arena. Det är och förblir SvFFs arena med AIK som hyresgäst. Logisk lucka? HA HA!

Hasse (inte verifierad)

fre, 2009-06-19 21:40

21. Nationalarena/Lagrell och Zlatan...

Otroligt klantigt skött av L-Å Lagrell. Visar pånytt att allsvenskan och storstadsklubbarnas dilemma inte rör Lagrell i ryggen, Bara han får klappa Zlatan medhårs eller tycka att allt är bra när Trelleborg samlar 1800 på läktaren mot Halmstad... Herregud så misskött allsvenskan är sen 10-15 år. Europas 23 bästa liga beror på att L-Å Lagrell inte fattar vad som behövs. Mer av loobying mot politiker för artistskatter lika som i Norge och Danmark. Mer av viljan att låta starka finansiärer äge majoritet av storklubbarnas aktier annars inget riskkapital. Stöd via förbundets starka kassa så att klubbarna kan få räntefria lån i 20 år för att bygga egna arenor, ja överhuvudtaget mer fokus på allsvenskan och mindre med banketter ihop med Zlatan elle avgå Lagrell! Så pinsamt att allsvenskan ska vara en farmarklubb tom åt smånationerna som Norge och Danmark!

Hägersten Family Crew (inte verifierad)

lör, 2009-06-20 13:05

22. Klart gnaget ska trilla boll på norra europas modernaste arena..

Klart gnaget ska trilla boll på norra europas modernaste arena...fattas bara annat. Solna är väl inkissat gnagarland som någon ovan beskrev, gnaget har tillgång till en enorm publikkapacitet. Här har också gnaget en chans att integrera våra kultuberikare från mellanösterns bergsområden, missa inte den chansen A.I.K, den kanske aldrig kommer igen. Se Lagrells öppna hand som en välgärning och ingenting annat.

Alberget 4 (inte verifierad)

lör, 2009-06-20 13:59

23. Håller med...

Kan bara hålla med Hägersten Family Crew (grymt nic förövrigt) Lagrells utspel ska ses som en öppen hand, ta den gnaget, det kommer ni att tjäna på/Omsorgsfulla DIF.

Gävlegnagare (inte verifierad)

lör, 2009-06-20 22:45

24. Gnagets nya arena

Vad är problemet? Såklart bör vi ha en arena att växa i, först växte vi ur Stadion därefter Råsunda. En helt naturlig utveckling.

Quagga (inte verifierad)

sön, 2009-06-21 09:27

25. Det fanns en tid då jag

Det fanns en tid då jag förordade Stockholmsarenan framför Swedbank jag tror tom att jag nämde hästskitstadion som ett alternativ, men under midsommarhelgen har jag tänkt till (!). Det enda alternativet är Swedbank och för att anpassa den till oss, förutom att den redan är det storleksmässigt ;) så är det viktigt att vi är med från första böjan. Vi är Solna sedan 1937, en lång tid och inget att bara släta över, låt de två Stockholmslagen plågas av sina politiker så tar vi gräddfilen längst E18 ;)

Jermuk (inte verifierad)

sön, 2009-06-21 09:28

26. Visst ska vi ha Swedbank!

Visst ska vi ha Swedbank!

Låtsassupportern-Bredäng (inte verifierad)

sön, 2009-06-21 09:32

27. Swedbank! Ur svärtan kommer

Swedbank! Ur svärtan kommer kampen, in med motvilja och lättnad blir belöning. Avd: GA är en stor filosof.

Kristian (inte verifierad)

sön, 2009-06-21 18:51

28. Sida vid sida

Sida vid Sida, tillsammans hjälps dom åt, gnaget och förbundet, dom sitter i samma båt!!!

Quagga (inte verifierad)

sön, 2009-06-21 23:12

29. Ritorp in my black heart

Förstå vilka inkomster ett gigantiskt riddarspel på Swedbank skulle genera, själv kan jag tycka det kanske är lite larvigt men oäktingen jag när vid min barm uppskattar riddarna och framförallt Riddar Guldhjärta ;)

Petson (inte verifierad)

mån, 2009-06-22 09:45

30. Allvarligt??? Vem tror han att han lurar?

"Det handlar om att våra 3 375 fristående föreningar får en halv miljard kronor när vi säljer" Tror han på allvar att det finns nån som går på det??? Om inte 100% av försäljningen går till att finannsiera den nya arenan så blir jag mäkta chockskadad

Inte gnagare (inte verifierad)

mån, 2009-06-22 09:48

31. Solna - nytt London?

Att jämföra Swedbank med Wembley och Solna med London känns något skevt... men det är klart, om alla nya arenor i Norden skall klara sina budgetar lär Springsteen, U2 och Madonna göra 25-30 spelningar i Norden per år framöver. Solna lär knappast konkurrera ut alla andra nya arenor, och lyckas man måste man vara i klass med Wembley... tror nog Swedbank är beroende av att ha något klubblag på plats för att få snurr och upp omsättningen. I övrigt kan man undra om Lagrell "offrar" Sune Hellströmmer och sätter honom som arena boss för att försöka få bukt med Gnaget. Han ju vet hur man sänker ekonomin i klubben från sin VD tid där.

Hagalund (inte verifierad)

mån, 2009-06-22 13:08

32. Kan man vara mer falsk än Lagrell?

Bygget av den nya arenan har skjutits upp flera gånger. Orsakerna till detta har det talats tyst om från Arenabolagets håll. AIK har under sin tid på Råsunda haft ett uruselt avtal med SvFF som äger Råsunda. Klubben har enbart fått ta del av biljettintäkterna vid sina matcher och inget annat. Alla intäkter från kioskverksamhet och dylikt har de fått noll kronor för. Sedan flera år har SvFF och övriga i Arenabolaget iskallt räknat med att AIK per automatik flyttar över till Swedbank, utan att klubben fått vara med och utforma arenan eller ta del av intäkter från kringförsäljning vid egna matcher (d v s, äga sina egna arrangemang). Nu är måttet rågat för Lagrell. Hans tålamod med AIK:s "velanda" är slut. Nu vill han ha besked från AIK! Å ena sidan vill Lagrell sätta press på Gnaget för att de ska skynda på att skriva på hyreskontrakt för Swedbank och å andra sidan säger Lagrell att den nya arenan inte behöver något klubblag över huvudtaget.

Quagga (inte verifierad)

mån, 2009-06-22 13:44

33. Swedbank is da shit! Ju förr

Swedbank is da shit! Ju förr desto bättre.

Anonymous (inte verifierad)

mån, 2009-06-22 17:50

34. jag hoppas att vi aldrig

jag hoppas att vi aldrig kommer spela på swebank arena och jag hoppas att svff (svensk fotbolls fiende) aldrig kommer suga ut oss på pengar mer! mot den morderna fotbollen!

Anonymousious (inte verifierad)

ons, 2009-06-24 11:31

35. deeee

Hellre ser jag Gnaget i KK än att dom spelar på swedbank stadion nummer 3 (?). Patrask...

Lars (inte verifierad)

tors, 2009-06-25 15:58

36. Bygg en mindre arena!

Lagrell vill ha en arena som tar 50 000 åskådare, som är ett krav för att få arrangera EM, vilket SvFF vill göra tillsammans med Norge. Det vore ju naturligtvis kul för svensk fotboll med ett sådant arrangemang, men arenan är ju inte direkt anpassad till AIKs och Allsvenskans behov. Bygg istället en mindre arena för 30-35 tusen åskådare i två etage (istället för tre) till en lägre kostnad så att AIK (och ev DIF) vill och får råd att spela där. I nuläget tycker måste Stockholmsarenan vara klart att föredra för AIK.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.