Ironin runt några julkalendrar…

Nähä, och varför skulle A-lagsspelarna inte sälja julkalendrar, är det under deras värdighet?, frågade sig läsarna. Men det var en ickenyhet. David Elm tyckte i själva verket att han och kompisarnas i Elfsborgs allsvenska spelartrupp mycket väl kunde göra en insats.

”Ett inlägg om våra julkalendrar, som visserligen var lite allvarligt menat, men som mest var ironiskt får stor uppmärksamhet. Vilket fjanteri. Jag har inga problem med att sälja julkalendrar. Inte alls. Och hade jag fått hela historien berättad för mig från början så kanske det inte ens hade blivit något inlägg om det”, skriver Viktor Elm i dag på sin blogg, se http://www.elmbrothers.se/blogg/david/

I media beskrevs historien på ett helt annat sätt.

De allsvenska stjärnorna skulle tvingas att sälja julkalendrar och om de misslyckades skulle pengar dras från deras lönekonto.

”Ibland blir man bara jävligt trött”, skrev David Elm på sin blogg tidigare i veckan, ett inlägg som väckte uppmärksamhet.

Sportbladet drog till med ”Det låter som ett skämt men är allvar i Elfsborg”.

I själva verket ville David Elm vara ironisk när han skrev på sin blogg om hur spelarna överraskades med två stora bruna lådor.

Julbonus och sedelbuntar

”Förväntningarna i omklädningsrummet eskalerade till oanade höjder. Vad kunde det vara? IFE–jackorna vi väntat på så länge? Julklappar? Eller kanske en julbonus i form av sedelbuntar? Svaret. Julkalendrar. Kul. Jippi”, skrev Elm.

Upplägget presenterades som en kravsituation från föreningen – ”sälj eller vi drar av pengarna frpn din lön”.

Elm kontrade: ”Smart. Men jävligt konstigt. Jag tror att det är mycket få andra arbetsplatser som skulle acceptera något liknande. Föreställ er följande scenario; chefen kommer in och meddelar att han har köpt in ett parti kalendrar som de anställda ska sälja, men för enkelhetens skull har han redan dragit kostnaden på de anställdas löner, så för att få ihop hela lönen den månaden måste de sälja alla kalendrarna. Det låter inte ens bra när man skriver det. Ibland blir man bara jävligt trött”, skriver Elm.

- Som vi alltid har gjort

På torsdagen gick Elm ut på bloggen och ville ta udden ur det negativa

Och Elfsborgs informationsansvarig, Göran Lohne, konstaterade: 

- Det har vi alltid gjort i Elfsborg och de, som alla andra anställda, får sälja julkalendrar. Jag får betala mina tio också. Vi är en idrottsförening, inget aktiebolag, säger Lohne.

"Kommer sälja som aldrig förr"

Assisterande sportchefen, Mathias Svensson,skakade på huvudet åt turbulensen

- Hela grejen har ju blivit alldeles för stor. Det här har aldrig varit ett problem tidigare och det inser Elm också. Jag kan förstå att han hade andra tankar kring det här med att kalendrarna dras från lönen, men det är ett sätt att hantera det smidigt.

- Allt slutar väl med att vi säljer julkalendrar som aldrig förr.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Du slår för långt, Ludvig! Golfvärldens svenska stjärnskott, Eslövs Ludvig Åberg, 24 år, och rankad 32 i världen, tillhör den kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked -   att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som begränsar längden på bollen färd mot hål.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I i Mjällby AIF finns i dag en stolthet och förväntan som kommer att vägleda klubben framöver.Fullt berättigat eftersom klubben är så stärkt.  AIF har presenterat ett  stort och unikt samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. Det är klubbens största sponsorkontraktet någonsin.

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen