Ironin runt några julkalendrar…

Nähä, och varför skulle A-lagsspelarna inte sälja julkalendrar, är det under deras värdighet?, frågade sig läsarna. Men det var en ickenyhet. David Elm tyckte i själva verket att han och kompisarnas i Elfsborgs allsvenska spelartrupp mycket väl kunde göra en insats.

”Ett inlägg om våra julkalendrar, som visserligen var lite allvarligt menat, men som mest var ironiskt får stor uppmärksamhet. Vilket fjanteri. Jag har inga problem med att sälja julkalendrar. Inte alls. Och hade jag fått hela historien berättad för mig från början så kanske det inte ens hade blivit något inlägg om det”, skriver Viktor Elm i dag på sin blogg, se http://www.elmbrothers.se/blogg/david/

I media beskrevs historien på ett helt annat sätt.

De allsvenska stjärnorna skulle tvingas att sälja julkalendrar och om de misslyckades skulle pengar dras från deras lönekonto.

”Ibland blir man bara jävligt trött”, skrev David Elm på sin blogg tidigare i veckan, ett inlägg som väckte uppmärksamhet.

Sportbladet drog till med ”Det låter som ett skämt men är allvar i Elfsborg”.

I själva verket ville David Elm vara ironisk när han skrev på sin blogg om hur spelarna överraskades med två stora bruna lådor.

Julbonus och sedelbuntar

”Förväntningarna i omklädningsrummet eskalerade till oanade höjder. Vad kunde det vara? IFE–jackorna vi väntat på så länge? Julklappar? Eller kanske en julbonus i form av sedelbuntar? Svaret. Julkalendrar. Kul. Jippi”, skrev Elm.

Upplägget presenterades som en kravsituation från föreningen – ”sälj eller vi drar av pengarna frpn din lön”.

Elm kontrade: ”Smart. Men jävligt konstigt. Jag tror att det är mycket få andra arbetsplatser som skulle acceptera något liknande. Föreställ er följande scenario; chefen kommer in och meddelar att han har köpt in ett parti kalendrar som de anställda ska sälja, men för enkelhetens skull har han redan dragit kostnaden på de anställdas löner, så för att få ihop hela lönen den månaden måste de sälja alla kalendrarna. Det låter inte ens bra när man skriver det. Ibland blir man bara jävligt trött”, skriver Elm.

- Som vi alltid har gjort

På torsdagen gick Elm ut på bloggen och ville ta udden ur det negativa

Och Elfsborgs informationsansvarig, Göran Lohne, konstaterade: 

- Det har vi alltid gjort i Elfsborg och de, som alla andra anställda, får sälja julkalendrar. Jag får betala mina tio också. Vi är en idrottsförening, inget aktiebolag, säger Lohne.

"Kommer sälja som aldrig förr"

Assisterande sportchefen, Mathias Svensson,skakade på huvudet åt turbulensen

- Hela grejen har ju blivit alldeles för stor. Det här har aldrig varit ett problem tidigare och det inser Elm också. Jag kan förstå att han hade andra tankar kring det här med att kalendrarna dras från lönen, men det är ett sätt att hantera det smidigt.

- Allt slutar väl med att vi säljer julkalendrar som aldrig förr.

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.