Kompismötet slutade i förnedran

Mats Strandberg ville vara bussig och släppa in mångårige kollegan Bosse Hansson i kommentatorshytten. Det slutade med förskräckelse. Strandberg får sparken från Radiosporten och Hansson portas på AIK:s matcher.
En enda dimma på planen när AIK-klacken Ultras Nord jubilerade med rök och tifo vid söndagens allsvenska möte, AIK-Gefle, på Råsunda. Och en viss dimma även på läktaren... Foto: Anders Wiklund, ScanpixAIK-Gefle på Råsunda fick en upplösning som få kunde ana. AIK förlorade, därtill på ett mål i slutminuten och i webbsändningen från Råsunda hördes ord som fick lyssnarna att reagera.

"Idiotiskt av mig"

Upprörda lyssnare reagerade över att någon i bakgrunden fällde nedvärderande kommentarer om AIK-spelare. Spelare kallades för "svartingar".

I hytten satt Bosse Hansson som privatperson vid sidan om Mats Strandberg och kunde inte låta bli att fälla kommentarer som uppfattades av lyssnarna. Strandberg varslades om reaktionerna och gick ut med en ursäkt.

Men det var för sent, skadan var skedd.

- Jag borde inte ha tagit in honom i hytten, det borde jag absolut inte ha gjort. Idiotiskt verkligen, säger han till SportExpressen.se.

En legendar

Mats Strandberg är en legendar på Radiosporten och välkänd i idrotts-Sverige. Han är pensionär sedan några år, men har ett frilanskontrakt.

Nu tvingas han uppleva ett bittert avsked. Han måste nämligen lämna Radiosporten, det beslutet tog SR på måndagen.

Men han upplever det inte som någon chock.

- Nej, absolut inte. Det var ju inte tänkt något annat. Det här var sista matchen, någon mer match var inte inplanerad. Men det var ju tråkigt det som hände, det var jättetråkigt, säger han.

"Sa att han frös"

Mats Strandberg berättar om hur det gick till när Bo Hansson fick tillträde till kommentatorshytten:

- Han kom ungefär när matchen började och sa att han frös. Vi känner ju varandra sedan gammalt så han satte sig. Det var smått idiotiskt att han pratade, det hade jag inte väntat mig. 

Han har inte pratat med Bo Hansson efter beslutet från SR.

- Nej, jag har inte gjort det. Jag tycker att det var jäkla dumt att han gjorde så där, det var riktigt jäkla idiotdumt.

Utestängd - från pressläktaren

Samtidigt meddelade AIK Fotboll AB att TV-legendaren Bosse Hansson portas från pressläktaren under året.

- Det beslutet vi tog är att han inte längre är välkommen på pressläktaren under resten av säsongen, säger AIK:s vd Thomas Edselius till SportExpressen.se.

- Han har däremot tillträde till övriga arenan så länge han köper biljett, säger AIK:s vd Thomas Edselius.

Kalle Kula (inte verifierad)

ons, 2012-10-17 11:53

1. Kompismöte

Måste säga att Mats Strandberg är en av de absolut bästa och trevligaste kollegor jag har mött under mina dryga 50 år som sportjournalist. Han har alltid varit ödmjuk, glad och hjälpsam. En utomordentlig kompis. Hans stora kunskaper inom området är oomtvistat. Det som hände i radiohyttens rum är helt och hållet Bo Hanssons fel och brister. Jag var själv i samma situation som Hansson på en annan stockholmsarena, där Mats refererade fotboll. Kvällen var kall och fuktig. Kylan trängde sig inpå kroppen. I radiohytten var det i alla fall lite skönare. Mats skötte sitt jobb perfekt och jag satt där knäpptyst och antecknade! Ett kollegialt kompismöte under fullt ansvar från bägge håll. All heder åt Mats! -44-orna!

Örebro Hockey Koncern, med SHL-laget Örebro HK, redovisar ett ekonomiskt plus på tre miljoner kronor för säsongen 2023-2024.  Nettoomsättning uppgick till 153,5 miljoner, nytt rekord, att jämföras med säsongen 2022-2023, 143 miljoner kronor.

Säsongen var, milt uttryckt, jobbig för föreningen. I play off föll laget mot Luleå i åttondelsfinal, 1-2 i matcher, men det var inte på isen som laget skapade rubriker. 

Huvudtränaren Johan Hedberg, ny för säsongen, sparkades tidigt och sportchefen Niklas Eriksson klev ned i båset. Vd. Mikael Johansson föll i onåd hos styrelsen och skickades brutalt iväg efter sju års arbete.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Rafael Nadal har gett klartecken! Han kommer till Båstad och ska medverka i Nordea Open i sommar. På torsdagen kom klartecknet från den spanska tenniskungen.  Båstad-generalen Christer Hult är lyrisk:

-Det härär väldigt stort förstås En av de bästa tennisspelarna genom tiderna spelar Nordea Open! Vi har sedan många år en bra relation och en löpande kontakt. I år passade det bra med hans förberedelser inför OS i Paris, berättar Christer Hult.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.