Kommun får godkänt för arenatitel

Tierp kommun gjorde inget fel vid köpet för 8,5 miljoner kronor för namnrättigheterna till Tierp Arena. Det konstaterar Kammarrätten i Stockholm i en dom. Den imponerande arena växer för varje år och här har
Här är arenans huvudbyggnad med bland annat vip- och mediaavdelning, samt mötes- och lektionslokaler.


En investerargrupp med namnet Tierp Arena AB köpte flygplatsen av Tierps Kommun 2010. Här skulle det bli en rad aktiviteter, från motorsport, hästsport, skidåkning till halkbana.

Försäljningssumman var 8,8 miljoner kronor och affärsgruppen bildade Tierps Motorpark AB och har sedan dess investerat runt 40 miljoner.

Gruppen erbjöd sedan kommunen namnrättigheterna. Tierps kommun ska enligt ett avtal med ett privat bolag betala 8,5 miljoner kronor för att under 15 år bl. a. få namnrättigheten till arenan.

Kammarrätten sa ja

Kommunstyrelsens beslut att godkänna avtalet överklagades till Förvaltningsrätten i Uppsala som upphävde beslutet. Förvaltningsrätten ansåg att beslutet var olagligt då det innebär ett stöd till bolaget i strid med EU-rättsliga bestämmelser.

Kommunen överklagade domen till Kammarrätten i Stockholm och hänvisade till en studie där värdet av namnrättigheterna till Tierp Arena beräknas ligga i det övre intervallet av 0,3-2 miljoner kr per år.

Mot bakgrund av värderingen anser kammarrätten att kommunens beslut inte är olagligt och upphäver förvaltningsrättens dom.

Mäktig arena

Tierps arena har för övrigt presenterat sin evenemangskalender för 2013. Förutom höjdpunkten  STCC-tävlingarna i september  blir det även i år både EM- och SM-tävlingar i dragracing. Samt Tierp Arena Flygfest.

Tierp Arena presnteras som landets nya centrum för stora utomhusevent. Och nog är anläggningen annorlunda med sin halvöppna velodomliknande läktare. Här finns Europas första fullånga tävlingsbana i betong för dragracing och här gorde banracingen debut i fjol och STCC återkommer i år för en av sina tävlingar.

De två 200 meter långa och 15 meter höga läktarsektionerna för över 20 000 sittande åskådare binds ihop av arenans huvudbyggnad. Där finns bland annat vip- och mediaavdelning, samt mötes- och lektionslokaler.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.