Arenorna slåss om att locka Leksand

Kampen mellan arenorna i Stockholm finns där hela tiden trots att man både på Friends Arena och Tele2 Arena menar att de vänder sig till olika målgrupper. Men nu slåss de om att få Leksands hockey, ett av landets mest folkkära klubblag, som hyresgäst.
I mars spelade SM-finalen i bandy mellan Hammarby IF och Sandvikens AIK på Friends arena i Solna. Nu hoppas man på samma publiksuccé när en rink byggs och AIK-Leksand möts. Planerna är långt gångna. Foto: Anders Wiklund; Scanpix


Mora tog initiativ till mötet med Leksand i Globen i vintras. Det var fullsatt, en underbar stämning och
innebar en succé. Det gav mersmak.

Tillbaka i högsta serien

Nu är Leksand tillbaka i Hockeyligan, tidigare Elitserien, och det gör ju inte förutsättningarna sämre för en ny match i Stockholm.

Så många masar finns det i förskingringen och så många lämnar för den delen Siljan och vill uppleva ett nytt äventyr i huvudstaden.

Först var det diskussion om att möta Brynäs i Tele2 Arena utan att alla parter riktigt förmådde sätta fart på projektet och nå en överenskommelse.

Färdigt koncept

De ansvariga på Friends Arena såg sin chans och kom med idén att i stället spela mot AIK på en specialbyggd rink.

- Det som talar för AIK på Friends är att det är ett färdigt koncept, säger LIF:s klubbdirektör Anders Doverskog.

Klubbarna är positiva till idén och Friends Arena gör allt för att övertyga dem.

- Det blir en lite annan produkt än vanligt. Ett stort evenemang som drar mycket folk och som får mycket utrymme i media. Dessutom har det en ekonomisk uppsida om det drar mycket publik, betonar Doverskog i Dalarnas Tidningar.

Tjänade 1 miljon

- Vi tjänade drygt 1 miljon netto på matchen mot Mora. Det var mer än vi väntat oss, vi hade budgeterat för en halv miljon i vinst.

Han tror fullt realistiskt på 35-40 000 åskådare på Friends Arena.

- Det är två klassiska lag och om man marknadsför det på ett bra sätt tror jag absolut att det kan bli publikrekord.

Det publikrekord som man vill överträffa är drygt 31 000 åskådare när Frölunda mötte Färjestad på Nya Ullevi 2009.

Per Mårtensson (inte verifierad)

ons, 2013-06-26 18:28

1. Daladerbyt

Daladerbyt på Globen var mäktigt och Efterfesten med Rydell & Quick i Annexet med båda lagens supportrar tillsammans som vänner var imponerande.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.