Arenorna slåss om att locka Leksand

Kampen mellan arenorna i Stockholm finns där hela tiden trots att man både på Friends Arena och Tele2 Arena menar att de vänder sig till olika målgrupper. Men nu slåss de om att få Leksands hockey, ett av landets mest folkkära klubblag, som hyresgäst.
I mars spelade SM-finalen i bandy mellan Hammarby IF och Sandvikens AIK på Friends arena i Solna. Nu hoppas man på samma publiksuccé när en rink byggs och AIK-Leksand möts. Planerna är långt gångna. Foto: Anders Wiklund; Scanpix
Annons


Mora tog initiativ till mötet med Leksand i Globen i vintras. Det var fullsatt, en underbar stämning och
innebar en succé. Det gav mersmak.

Tillbaka i högsta serien

Nu är Leksand tillbaka i Hockeyligan, tidigare Elitserien, och det gör ju inte förutsättningarna sämre för en ny match i Stockholm.

Så många masar finns det i förskingringen och så många lämnar för den delen Siljan och vill uppleva ett nytt äventyr i huvudstaden.

Först var det diskussion om att möta Brynäs i Tele2 Arena utan att alla parter riktigt förmådde sätta fart på projektet och nå en överenskommelse.

Färdigt koncept

De ansvariga på Friends Arena såg sin chans och kom med idén att i stället spela mot AIK på en specialbyggd rink.

- Det som talar för AIK på Friends är att det är ett färdigt koncept, säger LIF:s klubbdirektör Anders Doverskog.

Klubbarna är positiva till idén och Friends Arena gör allt för att övertyga dem.

- Det blir en lite annan produkt än vanligt. Ett stort evenemang som drar mycket folk och som får mycket utrymme i media. Dessutom har det en ekonomisk uppsida om det drar mycket publik, betonar Doverskog i Dalarnas Tidningar.

Tjänade 1 miljon

- Vi tjänade drygt 1 miljon netto på matchen mot Mora. Det var mer än vi väntat oss, vi hade budgeterat för en halv miljon i vinst.

Han tror fullt realistiskt på 35-40 000 åskådare på Friends Arena.

- Det är två klassiska lag och om man marknadsför det på ett bra sätt tror jag absolut att det kan bli publikrekord.

Det publikrekord som man vill överträffa är drygt 31 000 åskådare när Frölunda mötte Färjestad på Nya Ullevi 2009.

Per Mårtensson (inte verifierad)

ons, 2013-06-26 17:28

1. Daladerbyt

Daladerbyt på Globen var mäktigt och Efterfesten med Rydell & Quick i Annexet med båda lagens supportrar tillsammans som vänner var imponerande.

Avgörandet eller uppgörelsen kommer allt närmare, Den 26 februari ska IFK Norrköping ha årsmöte och ovissheten är fortfarande stor i och runt klubben. Det gäller Peter Hunts öde, men i lika hög grad även IFK:s öde.

Nu går till och med en majoritet i IFK Norrköpings styrelse mot Hunt och ger sitt fulla stöd till avgående klubbdirektören Jens Magnusson. I ett officiellt uttalande på klubbens webbplats presenterar styrelsen resultatet av den rapport där arbetsmiljön i föreningen kartlagts.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Landets rally-entusiaster får bereda sig på att åka till norr Sverige för att se världens rallystjärnor framöver. Diskussioner ska pågå med flera nordliga regioner som är beredda att satsa miljoner för att Sverige ska ha ett vinterrally även i fortsättningen

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.