Arenorna slåss om att locka Leksand

Kampen mellan arenorna i Stockholm finns där hela tiden trots att man både på Friends Arena och Tele2 Arena menar att de vänder sig till olika målgrupper. Men nu slåss de om att få Leksands hockey, ett av landets mest folkkära klubblag, som hyresgäst.
I mars spelade SM-finalen i bandy mellan Hammarby IF och Sandvikens AIK på Friends arena i Solna. Nu hoppas man på samma publiksuccé när en rink byggs och AIK-Leksand möts. Planerna är långt gångna. Foto: Anders Wiklund; Scanpix


Mora tog initiativ till mötet med Leksand i Globen i vintras. Det var fullsatt, en underbar stämning och
innebar en succé. Det gav mersmak.

Tillbaka i högsta serien

Nu är Leksand tillbaka i Hockeyligan, tidigare Elitserien, och det gör ju inte förutsättningarna sämre för en ny match i Stockholm.

Så många masar finns det i förskingringen och så många lämnar för den delen Siljan och vill uppleva ett nytt äventyr i huvudstaden.

Först var det diskussion om att möta Brynäs i Tele2 Arena utan att alla parter riktigt förmådde sätta fart på projektet och nå en överenskommelse.

Färdigt koncept

De ansvariga på Friends Arena såg sin chans och kom med idén att i stället spela mot AIK på en specialbyggd rink.

- Det som talar för AIK på Friends är att det är ett färdigt koncept, säger LIF:s klubbdirektör Anders Doverskog.

Klubbarna är positiva till idén och Friends Arena gör allt för att övertyga dem.

- Det blir en lite annan produkt än vanligt. Ett stort evenemang som drar mycket folk och som får mycket utrymme i media. Dessutom har det en ekonomisk uppsida om det drar mycket publik, betonar Doverskog i Dalarnas Tidningar.

Tjänade 1 miljon

- Vi tjänade drygt 1 miljon netto på matchen mot Mora. Det var mer än vi väntat oss, vi hade budgeterat för en halv miljon i vinst.

Han tror fullt realistiskt på 35-40 000 åskådare på Friends Arena.

- Det är två klassiska lag och om man marknadsför det på ett bra sätt tror jag absolut att det kan bli publikrekord.

Det publikrekord som man vill överträffa är drygt 31 000 åskådare när Frölunda mötte Färjestad på Nya Ullevi 2009.

Per Mårtensson (inte verifierad)

ons, 2013-06-26 17:28

1. Daladerbyt

Daladerbyt på Globen var mäktigt och Efterfesten med Rydell & Quick i Annexet med båda lagens supportrar tillsammans som vänner var imponerande.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.