Arenorna slåss om att locka Leksand

Kampen mellan arenorna i Stockholm finns där hela tiden trots att man både på Friends Arena och Tele2 Arena menar att de vänder sig till olika målgrupper. Men nu slåss de om att få Leksands hockey, ett av landets mest folkkära klubblag, som hyresgäst.
I mars spelade SM-finalen i bandy mellan Hammarby IF och Sandvikens AIK på Friends arena i Solna. Nu hoppas man på samma publiksuccé när en rink byggs och AIK-Leksand möts. Planerna är långt gångna. Foto: Anders Wiklund; Scanpix


Mora tog initiativ till mötet med Leksand i Globen i vintras. Det var fullsatt, en underbar stämning och
innebar en succé. Det gav mersmak.

Tillbaka i högsta serien

Nu är Leksand tillbaka i Hockeyligan, tidigare Elitserien, och det gör ju inte förutsättningarna sämre för en ny match i Stockholm.

Så många masar finns det i förskingringen och så många lämnar för den delen Siljan och vill uppleva ett nytt äventyr i huvudstaden.

Först var det diskussion om att möta Brynäs i Tele2 Arena utan att alla parter riktigt förmådde sätta fart på projektet och nå en överenskommelse.

Färdigt koncept

De ansvariga på Friends Arena såg sin chans och kom med idén att i stället spela mot AIK på en specialbyggd rink.

- Det som talar för AIK på Friends är att det är ett färdigt koncept, säger LIF:s klubbdirektör Anders Doverskog.

Klubbarna är positiva till idén och Friends Arena gör allt för att övertyga dem.

- Det blir en lite annan produkt än vanligt. Ett stort evenemang som drar mycket folk och som får mycket utrymme i media. Dessutom har det en ekonomisk uppsida om det drar mycket publik, betonar Doverskog i Dalarnas Tidningar.

Tjänade 1 miljon

- Vi tjänade drygt 1 miljon netto på matchen mot Mora. Det var mer än vi väntat oss, vi hade budgeterat för en halv miljon i vinst.

Han tror fullt realistiskt på 35-40 000 åskådare på Friends Arena.

- Det är två klassiska lag och om man marknadsför det på ett bra sätt tror jag absolut att det kan bli publikrekord.

Det publikrekord som man vill överträffa är drygt 31 000 åskådare när Frölunda mötte Färjestad på Nya Ullevi 2009.

Per Mårtensson (inte verifierad)

ons, 2013-06-26 18:28

1. Daladerbyt

Daladerbyt på Globen var mäktigt och Efterfesten med Rydell & Quick i Annexet med båda lagens supportrar tillsammans som vänner var imponerande.

Örebro Hockey Koncern, med SHL-laget Örebro HK, redovisar ett ekonomiskt plus på tre miljoner kronor för säsongen 2023-2024.  Nettoomsättning uppgick till 153,5 miljoner, nytt rekord, att jämföras med säsongen 2022-2023, 143 miljoner kronor.

Säsongen var, milt uttryckt, jobbig för föreningen. I play off föll laget mot Luleå i åttondelsfinal, 1-2 i matcher, men det var inte på isen som laget skapade rubriker. 

Huvudtränaren Johan Hedberg, ny för säsongen, sparkades tidigt och sportchefen Niklas Eriksson klev ned i båset. Vd. Mikael Johansson föll i onåd hos styrelsen och skickades brutalt iväg efter sju års arbete.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Rafael Nadal har gett klartecken! Han kommer till Båstad och ska medverka i Nordea Open i sommar. På torsdagen kom klartecknet från den spanska tenniskungen.  Båstad-generalen Christer Hult är lyrisk:

-Det härär väldigt stort förstås En av de bästa tennisspelarna genom tiderna spelar Nordea Open! Vi har sedan många år en bra relation och en löpande kontakt. I år passade det bra med hans förberedelser inför OS i Paris, berättar Christer Hult.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.