Proffsen vill förvandla mässområdet

Nicklas Kulti, Mikael Tillström och Magnus Norman har drivit sitt Good to Great i förhoppning om att starta en stor tennisakademi. Nu närmar de sig genombrottet. Gamla mässområdet i Sollentuna ska bli till norra Europas ledande tenniscenter.
Nicklas Kulti har avslutat ett träningspass med ungdomar vid den tennisakademi han driver tillsammans med två andra tennisproffs, Mikael Tillström och Magnus Norman.


De tre före detta tennisproffsen står bakom Good to Great och har nu tecknat en avsiktsförklaring tillsammans med Sollentuna kommun och Skanska för att omvandla delar av det gamla mässområdet i Sollentuna till norra Europas ledande tenniscenter.

Länge hoppats på tenniscenter

-  Good to Great Tennis Academy har en vision att skapa världens bästa tennisakademi och vi har jobbat under flera år för möjligheter till att etablera vårt tenniscenter, säger Nicklas Kulti som nu är mycket förväntansfull.

- Sollentuna kommun har tillsammans med Skanska presenterat en mycket spännande möjlighet där vi hoppas att vår vision kommer bli verklighet,

Akademin erbjuder ambitiösa ungdomar som valt att satsa på tennis en satsning med allt vad det innebär av träning och preparering. Kostnaderna är tänkta att ske via deras tennisklubbar eller genom privata satsningar.

Höga krav på ungdomarna

- Vi har visionen att bygga norra Europas ledande tenniscenter för utveckling av tennisspelare. Under tiden erbjuder vi en högkvalitativ mobil akademi. Vi tror att man kan komma väldigt långt med ”bana, vilja och kunskap”. 

- Kraven är högt ställda, det är hårt arbete som gäller, säger Kulti som vet av egen erfarenhet att det inte finns några genvägar.

Till dess att det fysiska centret är färdigt kommer verksamheten att bedrivas nationellt och internationellt, med Salkhallen och SALK Tennis Park som baser.

Partners i bygget

Sollentuna växer och det tidigare mässområdet är attraktiv mark som utgör en entré till staden.

- Det känns väldigt roligt att kunna återuppliva den aktivitet och rörelse som tidigare präglade området. Ett nytt idrottscenter och de verksamheter som kan komma att bedrivas där skulle innebära en mycket positiv utveckling för området, säger Thomas Ardenfors, ordförande plan- exploateringsutskottet, Sollentuna kommun.

Skanska som äger fastigheterna i mässområdet ska också blir en partner i utvecklingen av mässområdet.

-  Vi ska tillsammans med Sollentuna Kommun och Good to Great att undersöka möjligheterna för ett genomförande, säger Tobias Hindersson, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Kommunstyrelsen väntas underteckna avsiktsförklaringen på det extrainsatta sammanträdet på onsdag. Under hösten ska sedan planerna ta form och målet är att teckna ett definitivt avtal vid årsskiftet.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.