" Vi måste få hjälp av politikerna"

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

I hallen är det ljust och fult möjligt att idrotta. Men vid krismötet i Idrottens Hus intygade många från hela landet att de känner oro inför de kommande veckorna.

Samlad idrottsrörelse i möte om oro inför vintern

 

 

 

Björn Eriksson, RF:s ordförande betonar:

– För föreningar som precis gått igenom pandemin kommer nu nästa kris via höga elpriser som riskerar föreningarnas ekonomi och inte nog med det,  barn och unga kan stängas ute från träning och tävling. 

Stormöte

- idrottsrörelsen söker ha förståelse. Vi går mot en kris för hela samhället och då ska också idrotten ska göra det vi kan. Jag förutsätter att de löften om högkostnadsskydd som utlovades före valet infrias. Vi är i stort behov av stöd för att minska effekter av höga elpriser.

Riksidrottsförbundet hade under måndagsmorgonen ett stormöte med ordföranden och generalsekreterare i samtliga medlemsförbund och respektive ledning i länsdistrikten. Fokus var just oron för vinterns elpriser. Signalen var tydlig - en djup och bred oro sprids bland föreningarna då budskapet lokalt är att is inte spolas, värmen sänks och hallar stängs. Störst är oron bland de idrottsförbund och föreningar som själva driver anläggningar och hallar.

Många idrottsföreningar nyttjar kommunala anläggningar och idrottsytor och här finns en oro för att kommunens ökade energikostnader ska stiga kraftigt och drabba idrotten via högre hyror. 

Blir kedjereaktion

– Utan lugnande besked från både den kommande regeringen och kommunerna riskerar vi få en kedjereaktion. Föreningar tvingas höja medlemsavgifter med konsekvensen att de tappar barn och unga som behöver idrottens gemenskap och aktiviteter för att må bra. 

–  Kommunerna har en avgörande roll och vi måste hjälpas åt att hitta lösningar.

Under måndagen skickade Riksidrottsförbundet ett kravbrev  till fyra politiska partier, M, KD, SD och L om behovet av penningstöd.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Friidrottsförbundet och ideella Folkspel växlar upp sitt samarbete.

– Att våra föreningar genom åren tjänat över 269 miljoner på att sälja Folkspels produkter talar väl för sig självt om hur viktig Folkspel är som partner till oss, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet. 

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Utgången av fredagskvällens match mot världsfyran Belgien på ett fullsatt Friends och resultatet av lördagens förbundsmöte påverkar svensk fotboll i synnerligen hög grad. 

Det är 24 ödestimmar - när fredagens spelare och lördagens delegater ska bli vinnare – eller förlorare. Så mycket står på spel under dessa ödestimmar.

A-landslagets vinnarkaraktär  och varumärke ska präglas, förbundets och cntralkansliets prägel ska förnyas. Såväl spelare som delegater har ett stort ansvar inför utvecklingen.   

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.