Här invigs en ny jättehall

Här blir det minsann resultat. Olav Björkström befinner sig i Lettland och deltog på onsdagen i invigningen av en fotbollshall med fullmått i Liepaja. 

Den andra av sju s k Airdomes som ska byggas i Lettland under en 4-års period. Ett samarbetsprojket med det Lettiska Fotbollsförbundet och UEFA. En nöjd hallsäljare trivs i österled. Här löper affärerna mycket bättre än i Sverige och ändå torde förutsättningarna vara likvärdiga.

-  Det är lika stort intresse i Sverige. Jag får en mängd förfrågningar från hela klubbar i hela landet. Folk är intresserade och vill höra om villkoren. Givetvis runt det ekonomiska, men också runt driften. Och givetvis ger jag alla fakta.

- Men sedan kan det bli tyst i veckor, ja, i månader.

Bygger mera i öst

En sådan här Airdome är drömmen för fotbollsspelare och lockar till positiva byggbeslut i synnerhet i öst. Duols byggtrend inleddes i Ryssland, där det finns ett 50-tal, och fortsatte i Finland med ett motsvarande intresse.

-  På senare år har det uppstått stor efterfrågan i Fjärran Östern. I länder som Qatar och Dubai, påpekar Olav.

De  här övertryckshallarna levereras med isolering och klarar både kyla och värme.

I dag finns det flera aktörer på den svenska marknaden säger Olav och betonar:

- Takkonstruktionen är oerhört viktig. Konstruktionen måste klara rejäl snöbelastning. I Sverige har några hallar varit bristfälliga och säckat ihop när för mycket snö har samlats på taken, tälten har rasat och hela branschen får lida.

Är det ett skäl till att det säljs färre tält här?

 Här på Duol kan jag visa påvisa vilka stabila tält vi har. Nej, jag är osäker på tvivlet . Jo, det här med tillgång till mark och bygglov är ett skäl som återkommer. I synnerhet i större städer. Marken är för värdefull och klubbar har svårt att få ansvariga inom kommuner att bli lyhörda.

Olav betonar:

Ttekniska lösningar

- Fotbollstält är den mest idealiska lösningen när man vill spela fotboll inomhus även på vintern. Förmånligt pris och snabb montering är några av fördelarna. Duols nya tekniska lösningar gör det möjligt att bygga stora fotbollstält tämligen snabbt, utan stödpelare, med behagligt inomhusklimat tack vare isoleringen.

Han berättar om hur hans företag fick förtroendet att uppföra världens största fotbollshall i Kazahkstan och sedermera även förfrågan från Förenade Arabemiraten, totalt om 15 000 kvm med fullstor fotbollsplan, 400 meter löparbana runt och sittplatser för 3000 personer!

Med pressade villkor för ekonomi och el inser vi att här uppe i Norden måste vi kunna erbjuda vettiga lösningar.

- Men titta på skillnaden. Jämför med en stationär byggnad och vad som krävs i investering och elförbrukning.  Via oss får du en hall för runt 10 miljoner, det är en bråkdel av ett traditionellt bygge.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.