Roger Anderssons blogg

Roger Andersson är vd för Idrottens Affärer. I ett tidigare liv sportjournalist på Aftonbladet, sportchef på SvD, chefredaktör för Svensk Golf och mediechef på Golfförbundet. Nu mest grinig gubbe med förkärlek för att hacka på dåliga tv-produktioner, slö journalistik och slentrianmässig sponsring. Bloggens startsida.

Snaskig kamp om motormakten

I fredags avgjordes vem som ska efterträda den mycket omstridde Max Mosely som chef för det internationella bilsportförbundet. Mosely med alla Formel 1-skandaler och några riktigt snaskiga tabloidskandaler på det privata kontot, meddelade ju att han avgår efter årets tumult kring reglerna inom F1 där hans gamle vän Bernie Ecclestone styr och ställer.

Kampen om makten stod mellan Jean Todt, mest känd som liten men tung stallchef för Ferrraris F1- Todt är också den som Mosely förordat.

I andra ringhörnan finske rallystjärnan Ari Vatanen, som gjort politisk och affärsmässig karriär efter åren på rallyvägarna. Vatanen har gått till val på förändring, att rensa ut och bygga nytt förtroende för organisationen. Det brukar aldrig gå bra när de man vill få bort ska rösta om saken...

Det gick heller inte bra för Vatanen. Han förlorade stort till en man som en gång varit hans chef i Peugeots rallyteam, en man som förordades av Ecclestone, samlar på exklusiva bläckpennor och kallas för Napoleon. Det sistnämnda känns en aning oroväckande.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.