De tvivlar inför Lagrells önskemål

Det är en något knölig höst för fotbollsbasen Lars-Åke Lagrell. Efter diverse turer blev ändå Erik Hamrén klar som ny förbundskapten. Nu står nästa fråga på tur – att övertyga regeringen om en EM-garanti på 3,5 miljarder kronor. Det har inte börjat bra.

-  Även om det är en bra sak för Sverige så finns det andra som vill ha statliga resurser, säger Erik Kristow, politiskt sakkunnig på kulturdepartementet.

Svenska Fotbollförbundet vill tillsammans med Norge söka arrangemanget av EM 2016. Lars-Åke Lagrell har uppvakta regeringen och menar att fyra svenska arenor måste förbättras avsevärt och därför krävs en statliga garantin.

- När vi började dialogen med fotbollförbundet förra hösten sade man uttryckligen att det inte skulle krävas några statliga penninggarantier, säger Erik Kristow i Dagens Nyheter.

Han är uppenbarligen frågande över turerna i ärendet. Kristow menar att under de första kontakterna framkom annorlunda uppgifter inför en eventuell EM-ansökan. Förändringarna är i dag helt anadra.

- Vi var lite förvånade över summan. Sedan var vi också förvånade över att det kom önskemål om pengar, säger Kristow.

Lars-Åke Lagrell har målsättningen att det svenska ställningstagandet ska vara klart till nyår. Vid mötet med kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth presenterades förutsättningarna och på departementet utlovas ett snabbt svar om en eventuell garanti.

- Vi har haft ett möte med Lars-Åke Lagrell och sagt att vi vill veta lite mer om önskemålen och även hur Svenska fotbollförbundets EM-budget ser ut. Vi ska göra en ordentlig analys av siffrorna och sedan göra en politisk bedömning, menar Kristow i DN och avslutar:

 - De stora summorna till arenorna är en svårhanterbar fråga. Det ska vägas mot andra som har önskemål om pengar, säger Erik Kristow.

Fria Europa (inte verifierad)

lör, 2009-11-07 15:35

1. Idioti

Lägg en tiondel av pengarna på Ryder Cup istället. Samma exponering av Sverige men under längre tid och samhällets stöd går inte till anläggningar som sedan inte behövs eller annat elände. Om Staten lägger 250 så lägger golfen och näringslivet resten. Kvar blir 2,7 mdr som kan användas till skola, åldringsvård och annat viktigt. Ps, spamfiltret nedan där man skall addera tvåsiffriga tal är odemokratiskt och stänger ute stora grupper som förtroendevalda och journalister. DS

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.