25 000 åskådare lockas till Stadion

På lördag är det dags för, vad arrangörerna kallar, Sveriges största event på Stadion. 25 000 person kom i fjol, nu finns förhoppningar om att Stadium Winter Jam 2010 ska locka ännu flera åskådare.

Ett skäl till optimismen är att väderprognosen anger bara någon minusgrad och lite snöfall, vilket är perfekta förutsättningar för dessa entusiaster för häftig skidåkning.

Stadion ska alltså förvandlas till ett vinterlandskap. Arrangören tillsammans med sina partners finslipar de sista detaljerna.

Byggnationen på arenan är avslutad. Den nya rampen är 35 meter högt och består av 1 000 kubikmeter snö och 200 ton stål. Det tillsammans med utformningen av Olympia-designern David ny kommer att ge åkarna en flygtur på 30 meter och de bästa förutsättningarna att sätta nya trick.

Allt från tävlingen på rampen för Big Air till marknadsföringen är stort i årets upplaga av Stadium Winter Jam 2010. Inget annat evenemang på Stadion samlar så mycket folk, vilket också kan förklaras till viss del att fri entré råder.

- På det viset blir evenemanget tillgängligt för alla. Det är fantastiskt att få visa hur duktiga de svenska åkarna är och vi hoppas att atmosfären och den action som bjuds även ska locka nya åkare till våra sporter och framtida landslag, säger Jenny Eidolf, Chef för skid- och snowboardgrenar på Svenska Skidförbundet.

- Enligt de svenska åkarna själva är Stadium Winter Jam en av årets höjdpunkter. Det är något speciellt att som åkare få tävla inför en så stor hemmapublik och på en sådan magisk arena som Stockholms stadion.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

SM-veckan är etablerad i Sverige, Både vinter och sommar därtill. Nu kommer EM-veckan. Europeiska idrottsmän och kvinnor tävlar i nio olika sporter om medaljer11-21 augusti i München. Grenarna är friidrott, beachvolleyboll, kanot, cykel (BMX freestyle, landsväg och MTB CC), artistisk gymnastik, rodd, klättring, bordtennis och triathlon.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.