25 000 åskådare lockas till Stadion

På lördag är det dags för, vad arrangörerna kallar, Sveriges största event på Stadion. 25 000 person kom i fjol, nu finns förhoppningar om att Stadium Winter Jam 2010 ska locka ännu flera åskådare.

Ett skäl till optimismen är att väderprognosen anger bara någon minusgrad och lite snöfall, vilket är perfekta förutsättningar för dessa entusiaster för häftig skidåkning.

Stadion ska alltså förvandlas till ett vinterlandskap. Arrangören tillsammans med sina partners finslipar de sista detaljerna.

Byggnationen på arenan är avslutad. Den nya rampen är 35 meter högt och består av 1 000 kubikmeter snö och 200 ton stål. Det tillsammans med utformningen av Olympia-designern David ny kommer att ge åkarna en flygtur på 30 meter och de bästa förutsättningarna att sätta nya trick.

Allt från tävlingen på rampen för Big Air till marknadsföringen är stort i årets upplaga av Stadium Winter Jam 2010. Inget annat evenemang på Stadion samlar så mycket folk, vilket också kan förklaras till viss del att fri entré råder.

- På det viset blir evenemanget tillgängligt för alla. Det är fantastiskt att få visa hur duktiga de svenska åkarna är och vi hoppas att atmosfären och den action som bjuds även ska locka nya åkare till våra sporter och framtida landslag, säger Jenny Eidolf, Chef för skid- och snowboardgrenar på Svenska Skidförbundet.

- Enligt de svenska åkarna själva är Stadium Winter Jam en av årets höjdpunkter. Det är något speciellt att som åkare få tävla inför en så stor hemmapublik och på en sådan magisk arena som Stockholms stadion.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.