Svenska folket hyllar Therese

Skidlandslaget hyllades med flest priser - men huvudrollen fick Therese Alshammar som av svenska folket röstades fram till årets mottagare av Jerringpriset. Dessutom, Ingemar Stenmark och Angelica Bengtsson gjorde bejublade framträdanden.

Här ser du alla bilder från Globen.

Foto: Jessica Gow, Scanpix

Det stod mellan skidorna stafettlag och Therese Alshammar. Svenska folket fick chans att rösta fram till dess att priset skulle offentliggöras. Obeskedet blev - Therese Alshammar! Hon fick cirka 36 procent av rösterna, knockade skidåkarna och stod för en präktig sensation.

Själv befann sig Therese i Mexico. Hon trodde aldrig att hon skulle belönas eftersom OS-hjältarna fanns med i omröstningen. Skidstjärnor har en speciell plats hos många svenskar och hade redan tagit hem flera priser.

Men Thereses förmåga att aldrig ge sig och fortsatta kämpa har onekligen gjort intryck på många. I minnet finns säkert tragiken när hennes baddräkt gick sönder.

Ingemar och Angelica väckte jubel

Två andra mycket speciellal ögonblick under galakvällen i Globen var när Ingemar Stenmark tilldelades ett hederspris och hyllades av bröderna Phil och Steve Mahre som hade flugit hit speciellt från USA samt utnämningen av Angelica Bengtsson som årets nykomling. "Mycket vill ha mer" sa 17-åringen och tog direkt plats hos många svenskar.

En av kvällens mest uppmärksammade gäster var Per Andersson, komikern från Grotesco, som kom klädd – som Peter Forsberg, i full hockeyutrustning.

Skidåkarna kom med flygplan, klädde om och partajade vid ett eget bord för att försöka slippa undan eventuella baciller.

Anna om att bära klänning

Men som Anna Haag skrev på Twitter:

"Höga klackar och långa, långa klänningar. Kan man komma längre bort från skidåkning?".

För så är det ju, plötsligt får vi se en rad ledare och stjärnor inom idrotten i en helt ny dress. Ingen svett, inga ansträngda miner, inga utfall utan här är det klänning eller kostym som gäller och inte minst ett leende.

Alla vinnare

Årets nykomling:
Angelica Bengtsson, friidrott

Årets ledare/tränare:
Joakim Abrahamsson och Magnus Ingesson, längdskidor.

Årets kvinnliga idrottare:
Charlotte Kalla, längdskidor.

Årets idrottare med funktionshinder:
Anders Olsson, simning

Årets prestation:
Björn Ferry, skidskytte

Årets hederspris:
Ingemar Stenmark, utförsåkning

Årets manliga idrottare:
Marcus Hellner, längdskidor

Årets lag:
Stafettlandslaget herrar, längdskidåkning

Sportspegelns pris:
Mats Öhman, motocross

Jerringpriset:
Therese Alshammar, simning

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.