Nu bör du boka OS-biljett i London

Du vet väl att biljettbokningen till OS nästa år i London har öppnat. 6,6 miljoner till 650 tävlingspass är till salu. Sverige har fått 8 200 stycken, där 5 100 ska kosta mindre än 150 euro.

I snitt kan 500 svenskar om dagen se OS från läktaren. Mark Lewis, vd för företaget Jetsetsports.com har ensamrätten på att sälja OS-biljetter i Sverige och han tror på ett mycket stort intresse. Allra mest därför att ett sommar-OS aldrig har arrangerats så nära Sverige sedan Helsingfors-OS 1952.

London en favoritstad

London är också en favorit bland många svenskar och många kan säkerligen tänka sig att åka dit för att uppleva OS-atmosfären om inte annat.

Det kan alltså bli svårt att komma över biljetter varav merparten säljs på arrangören Logocs hemsida, OS-sajten london2012.com eller på cosport.com.

Sammanlagt finns omkring 8,8 miljoner OS-biljetter, men dryga 2 miljoner är reserverade i förväg.

Biljetten kostar 2012 pund

Mark Lewis betonar att merparten av biljetterna kostar cirka 1350 kronor, men det finns också motsatsen.

De bästa sittplatserna vid OS-invigningen är speciella. De har fått ett pris om 2012 pund.

Att se 100-metersfinalen på 100 meter den 5 augusti kostar 7 700 om man vill sitta riktigt bra. Friidrotten är för övrigt den sport som är dyrast att följa.

Gratisbiljetter!

Sedan är det faktiskt på det viset att några kvaltävlingar är gratis och i många fall kan åskådaren komma undan med ett par hundralappar.

Vid överbokning gäller lottning och redan i förväg har 2,5 miljoner biljetter reserverats.

Funderar du på ett OS-besök, kolla boendet redan nu. Många hotell höjer priserna respektlöst, några så mycket som fem gånger ordinarie pris. Dessutom måste du betala tio månader i förväg.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.