Svennis till Stockholm och ny cup

Sven-Göran Eriksson och Leicester City FC förlägger sitt träningsläger med matcher mot Brescia Calcio (Serie A) och RCD Mallorca (La Liga) i en ny turnering i Stockholm i sommar.

- Vi har tackat ja till inbjudan att komma till Sverige i sommar, säger Sven-Göran Eriksson.

Under perioden 12-18 juli är Leicester FC, Brescia Calcio och RCD Mallorca i Stockholm. Lagen ska spela mot varandra i nystartade Stockholm Football Trophy. I turneringen kommer även Hammarby Fotboll att delta.

- Eftersom vi svenskar mycket sällan får se högkvalitativ internationell fotboll i Sverige är vi mycket nöjda med att ha lyckats locka hit lag från italienska Serie A och spanska La Liga. Att även få hit Svennis och Tord Grip med Leicester City FC är fantastiskt roligt, säger Magnus Roos på Sport Business Nordic som är arrangör i samarbete med Stockholm Globe Arenas och Hammarby Fotboll.

"Svennis" Eriksson gör också en avstickare till till Uppsala för en träningsmatch med sitt Leicester mot Sirius den 12 juli.

- Det är en fjäder i hatten att få hit "Svennis", han är den störste tränaren vi har, säger Lasse Svensson, ordförande i Sirius, till Upsala Nya Tidning.

Därmed är träningslägret färdigpackat - med match mot Sirius och spel i Stockholm Football Trophy utöver tre dagar med enbart träning för av Leicesters spelare

Svännis (inte verifierad)

mån, 2011-05-09 09:22

1. Coolt!

Det här vill man inte missa, Svennis, La Liga och Serie A i Stockholm, det händer inte så ofta!!!

Kompis Gänget Bajen (inte verifierad)

ons, 2011-05-11 21:51

2. Bajen visar Europa vad sportkultur är...

Fantastiska nyheter!!!! Jävligt roligt att internationella lag möter Bajen, sånna här cuper vill vi se fler av (Svensk fotboll behöver utveckling)!!!! Har längtat efter internationellt motstånd sedan Nackas Minne och Råjal League... Fan va skönt... Mer sån´t här!!!!!!!!!!!!!

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.