1 910 löpare i dubbla marathonlopp

Kom inte och säg att du har börjat tränat med sikte på Asics Stockholm Marathon. Det är fullt, tyvärr. Trots att ett halvår återstår till loppet har 21 122 löpare från 78 länder anmält sig och arrangörerna har stängt möjligheten.

2012 avgörs två stora maratonlopp i Stockholm. 9 700 löpare är redan anmälda till Jubileumsmarathon som avgörs den 14 juli. Anmälan till detta lopp stängdes den 4 augusti.

Det innebär totalt 31 000 löpare i de två maratonloppen. Stockholm blir nästa år den enda stad i världen med två stora maratonlopp.

1 910 löpare är anmälda till både Asics Stockholm Marathon och Jubileumsmarathon.

21 122 löpare, men inte fler

21 122 löpare är anmälda till Asics Stockholm Marathon lördagen den 2 juni. Maxgränsen 21 000 anmälda har därmed passerats och anmälan är nu stängd. 21 122 löpare är nytt rekord för Nordens största maratonlopp. Det är 16:e året i följd som antalet anmälda ökar.

- Vi vet att betydligt fler löpare skulle vilja vara med, men vi vill inte ta emot fler eftersom vi vill vara säkra på att allt ska fungera bra den 2 juni, säger tävlingsledaren Ulf Saletti.

Två kategorier löpare kan dock fortfarande anmäla sig:
• 100 platser är reserverade för dem som genomfört minst tio Stockholm Marathon.
• Löpare som har klarat kvalgränsen för SM i maraton kan anmäla sig fram till den 4 maj.

Ändå får inte alla plats

13 368 av de hittills anmälda kommer från Sverige, 7 754 från andra nationer. Löpare från 78 nationer återfinns i startlistan.

26 procent av de anmälda är kvinnor, 74 procent män.

Under de senaste åren har arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK försiktigt ökat antalet anmälda i Nordens största maratonlopp:
2012: 21 122 anmälda.
2011: 20 651.
2010: 20 136.
2009: 18 736.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.