Orienterare gjorde av med 161 miljoner

Allt oftare kommer rapporter om intäkter från besökarna i samband med med större arrangemang inom idrott. Det senaste exemplet är O-Ringen Halland i år. Den så kallade turistekonomiska omsättningen blev så stor som hela 161 miljoner kronor.
Inte mindre än 21 172 deltagare var med i O-ringen och tillsammans spenderade de 161 miljoner. Hotellägare och restaurangägare jämte handeln i Halland lgjorde vågen i rena förtjusningen.

 

De siffrorna ska jämföras med fjolårets resultat som stannade på 90 miljoner kronor från 2011 i Söderhamn och Hälsingland. Men 161 miljoner överträffar även de största förväntningarna.

Mätt konsumtion

Det är Rubin Research som har gjort undersökningen direkt efter arrangemanget och då mätt deltagarnas konsumtion av boende, mat och nöjen.

- En mycket glädjande siffra för oss och för de regioner och kommuner som bidrar till den upplevelse vi ger deltagarna, säger O-Ringenchefen Mark Baljeu.

Resultatet visar att hela 161 miljoner kronor konsumerats, varav cirka 38 miljoner kronor  från de utländska deltagarna.

Deltagarna stannar längre

- En trend är att deltagarna stannar längre och längre, vi är nu uppe i ett snitt på åtta dagar för ett O-Ringendeltagande, säger Mark Baljeu.

Undersökningen visar även att deltagarna konsumerar mer per dygn än någonsin tidigare.

Utöver den här siffran tillkommer anmälningsavgifter till tävlingen och resor till och från Halmstad.

21 127 deltagare

- O-Ringen Halland 2012 har dragit in stora summor till regionen och vi hoppas att Region Halland och bidragande kommuner känner sig nöjda med vad vi genomfört, säger Roger Djupsjö, generalsekreterare O-Ringen Halland 2012.

- Enligt undersökningen vill 93 procent av besökarna komma tillbaka till regionen i framtiden, vilket får ses som ett gott betyg för vårt arrangemang,

Den 48:e upplagan av O-Ringen lockade inte mindre än 21 172 deltagare, det fjärde största O-Ringen genom tiderna.

Thomas Ejderhov

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.