Racerbana mitt inne i Göteborg

Dags att bygga om igen. Efter att Solvalla omvandlades till en racerbana har STCC-gänget flyttat till Göteborg och mitt i stan blir det race igen. Det är spektakulära förvandlingar som bara därför lockar åskådare.
Robert Dahlgren säger sig vara tacksam för att han är norrländsk tjurskallig... Det är Skellefteåsonen som ska vinna på hemmaplan i Göteborg. Förklaringen är att han kör för Volvo.

 

STCC tar de här investeringarna och återkommer till Göteborg. Det handlar om miljoner kronor för att bygga en bana med allt vad det innebär – skyddsbarriärer, läktare, depåer med mera.

Spektakulärt och lockande

Men på det här viset får banracingen bra marknadsföring och folk lockas av att se hur det är möjligt att tävla med bil på en ovanlig plats.

STCC Semcon Göteborg City Race avgörs i helgen på den så kallades City Arena. Utöver STCC bjuds publiken på Carrera Cup Scandinavia, Clio Cup och Swedish GT.

Robert Dahlgren ska fira sin 100:e start i STCC. Skellefteåson som nu kör på hemmaplan...

"Vår hemmabana"

Han kör nämligen för Volvo Polestar Performance, och ser fram emot tävlingen på Frihamnspiren.

- Är det någon tävling jag ska vinna så är det den här, säger Dahlgren.

- Det är jubileum, teamet och Volvo har hemmabana och det vore ett underbart sätt att fira hundra på.

Tuff konkurrens

Robert Dahlgren har varit Volvo trogen under sin STCC-karriär. I år gör han sin tionde säsong. Det har blivit många segrar, pole positions och snabbaste varv under karriären men det viktigaste saknas – en STCC-titel.

- Det har tagit alldeles för lång tid att nå dit. Det är väl min norrländska tjurskallighet som gör att jag fortfarande försöker.  

Han har tagit två andraplatser på de tre heat som har avverkats och han är i högsta grad med i kampen om mästerskapsledningen. Inför helgen ligger han trea i tabellen men det är tuff konkurrens, både från de övriga Volvo-förarna med mästerskapsledande Thed Björk i spetsen och BMW:s Richard Göransson och Fredrik Larsson.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.