Speeddating ska ge nya evenemang

Arrangemang av olika slag vill alla förbund och föreningar hitta för att skapa intäkter. När, var, hur frågar sig många ansvariga. Därför träffas 25 städer och 25 specialidrottsförbund.
25 kommuner och 25 specialidrottsförbund träffas för speeddating, den korsbefruktningen ska locka fler åskådare till nya evenemang. Foto: TT

 

 ”RF och Besöksnäringens Forsknings- och utvecklingsfond (BFUF) satsar över 1 miljon kr för att i samverkan utveckla och sprida beräkningsmodeller för att arrangera evenemang.

 Succé i fjol

Vid ”Mötesplats idrott och destination” under två dagar, 28-29 oktober, i Linköping deltar ett stort antal personer som har gemensamma intressen.

RF upprepar fjolårets lyckades konferens i Uppsala dit 70 deltagare kom från specialidrottsförbund och destinationer. Målet då som nu är att uppnå korsbefruktning i mängd.

Idéer, förslag och tankar, allt som kan ge kontakter och underlag för idrottsevenemang, internationella som nationella, det är vad som gäller.

Tio minuters date

Den första dagens stora aktivitet är speeddating. Under korta möten på tio minuter, möter specialidrottsförbunden en förutvald destination i syfte att skapa förutsättningar och fortsatta möten kring nya samarbeten. 

Under en och en halv timma kommer alla att få chansen att möta upp till sex destinationer. I år har specialidrottsförbunden valt vilka destinationer de vill träffa. 

För de som inte har något möte inplanerat kommer RF:s ansvariga att anordna en typ ”avbytarbänk” för att hitta nya bekantskaper.

Alla som deltar

Kommuner som vill veta mera och få mera kreativitet är Borås, Dalarna, Eskilstuna, Gotland, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Lidköping, Linköping, Malmö, Norrköping, Skåne, Solna, Stockholm, Umeå, Uppsala, Växjö, Örebro, Örnsköldsvik och Östersund.

Specialidrottsförbund med representanter på plats är Sv Badmintonförbundet, Sv Bandyförbundet, SV Basketbollförbundet, Sv Bilsportförbundet, SV Bouleförbundet, Sv Brottningsförbundet, Sv Budo & Kampsportförbundet, Sv Bågskytteförbundet, Sv Curlingförbundet, Sv Fotbollförbundet, Sv Friidrottsförbundet, Sv Golfförbundet, Sv Handbollförbundet, Sv Innebandyförbundet, SV Ishockeyförbundet, Sv Judoförbundet, Sv Roddförbundet, Sv Seglarförbundet, Sv Simförbundet, Sv Skidförbundet, Sv Skidskytteförbundet, SVEMO, Sv Tennisförbundet, Sv Volleybollförbundet, Sveriges Akademiska IF.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.