Speeddating ska ge nya evenemang

Arrangemang av olika slag vill alla förbund och föreningar hitta för att skapa intäkter. När, var, hur frågar sig många ansvariga. Därför träffas 25 städer och 25 specialidrottsförbund.
25 kommuner och 25 specialidrottsförbund träffas för speeddating, den korsbefruktningen ska locka fler åskådare till nya evenemang. Foto: TT

 

 ”RF och Besöksnäringens Forsknings- och utvecklingsfond (BFUF) satsar över 1 miljon kr för att i samverkan utveckla och sprida beräkningsmodeller för att arrangera evenemang.

 Succé i fjol

Vid ”Mötesplats idrott och destination” under två dagar, 28-29 oktober, i Linköping deltar ett stort antal personer som har gemensamma intressen.

RF upprepar fjolårets lyckades konferens i Uppsala dit 70 deltagare kom från specialidrottsförbund och destinationer. Målet då som nu är att uppnå korsbefruktning i mängd.

Idéer, förslag och tankar, allt som kan ge kontakter och underlag för idrottsevenemang, internationella som nationella, det är vad som gäller.

Tio minuters date

Den första dagens stora aktivitet är speeddating. Under korta möten på tio minuter, möter specialidrottsförbunden en förutvald destination i syfte att skapa förutsättningar och fortsatta möten kring nya samarbeten. 

Under en och en halv timma kommer alla att få chansen att möta upp till sex destinationer. I år har specialidrottsförbunden valt vilka destinationer de vill träffa. 

För de som inte har något möte inplanerat kommer RF:s ansvariga att anordna en typ ”avbytarbänk” för att hitta nya bekantskaper.

Alla som deltar

Kommuner som vill veta mera och få mera kreativitet är Borås, Dalarna, Eskilstuna, Gotland, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Lidköping, Linköping, Malmö, Norrköping, Skåne, Solna, Stockholm, Umeå, Uppsala, Växjö, Örebro, Örnsköldsvik och Östersund.

Specialidrottsförbund med representanter på plats är Sv Badmintonförbundet, Sv Bandyförbundet, SV Basketbollförbundet, Sv Bilsportförbundet, SV Bouleförbundet, Sv Brottningsförbundet, Sv Budo & Kampsportförbundet, Sv Bågskytteförbundet, Sv Curlingförbundet, Sv Fotbollförbundet, Sv Friidrottsförbundet, Sv Golfförbundet, Sv Handbollförbundet, Sv Innebandyförbundet, SV Ishockeyförbundet, Sv Judoförbundet, Sv Roddförbundet, Sv Seglarförbundet, Sv Simförbundet, Sv Skidförbundet, Sv Skidskytteförbundet, SVEMO, Sv Tennisförbundet, Sv Volleybollförbundet, Sveriges Akademiska IF.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.